Terug naar het overzicht

12 november 2022

Je kunt binnenkort chats verwijderen in Microsoft Teams

Microsoft Teams krijgt een nieuwe functie met de tag 90723 in de Microsoft 365 Roadmap. Met de functie kunnen gebruikers 1:1-chats, groepschats en vergaderchats verwijderen uit de desktop- of mobiele applicatie van Teams.

De chats worden echter alleen aan de kant van de gebruiker verwijderd. De gespreksgeschiedenis wordt niet beïnvloed voor andere deelnemers aan de groepschat of vergaderingschat. De functie zal begin december worden uitgerold en zal naar verwachting medio december breed beschikbaar zijn.

Om toegang te krijgen tot deze functie, moet u bovenaan op het beletselteken klikken en de optie Verwijderen selecteren om uw chatlijst te wissen.

delete teams chat desktop
Bron: Microsoft

Beheerders hebben ook de mogelijkheid om deze functie uit te schakelen via de beheerportal onder berichtenbeleid. Gebruikers in de tenant hebben vanaf dit punt geen toegang meer tot de functie.

In ander Teams-gerelateerd nieuws bereikten Teams PWA voor Linux-gebruikers onlangs de algemene beschikbaarheid en dichtten ze de kloof tussen de Teams-desktopclient op Linux en Windows.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.