Terug naar het overzicht

11 mei 2023

Microsoft Entra: Verhoogde beveiliging met nieuwe cyberbestrijdingstools

Microsoft heeft onlangs een reeks nieuwe beveiligingstools en functies geïntroduceerd voor de Microsoft Entra-productlijn. Deze updates zijn ontworpen om bedrijven te assisteren in het versterken van hun beveiligingsinfrastructuur en bescherming tegen geavanceerde cyberaanvallen.

“Gezien de groeiende complexiteit van cyberaanvallen en de toenemende afhankelijkheid van cloudservices en mobiele apparaten, is het cruciaal dat bedrijven over doeltreffende hulpmiddelen beschikken om hun beveiliging te beheren”, zegt Microsoft. “Onze nieuwe functies bieden klanten een holistische beveiligingsoplossing die aan al hun beveiligingsbehoeften voldoet.”

Microsoft heeft een nieuwe aanbevelingsfunctie gelanceerd voor Azure Active Directory (Azure AD), die het toezicht en optimalisatie van Azure AD-implementaties mogelijk maakt. Deze functie stelt IT-beheerders in staat om gebruiksgegevens en configuraties van resources te analyseren om de beveiliging, betrouwbaarheid en prestaties van hun Azure-resources te verbeteren.

Ook heeft Microsoft een nieuwe functie geïntroduceerd die uitgebreide apparaatbeheermogelijkheden biedt met aangepaste rollen in Azure Active Directory. Deze update stelt IT-beheerders in staat om apparaten in te schakelen, uit te schakelen, te verwijderen, BitLocker-herstelsleutel-/metagegevens-/apparaatregistratiebeleid te lezen en bij te werken.

Microsoft Authenticator introduceert nu wachtwoordloos inloggen op iOS-apparaten.

Gebruikers kunnen nu wachtwoordloos inloggen inschakelen op alle ondersteunde iOS-apparaten, maar deze nieuwe ervaring ondersteunt geen gastaccounts.

Tot slot kunnen IT-beheerders nu cloudinstellingen gebruiken om Azure AD B2B-samenwerking in te schakelen. Deze functie is wereldwijd beschikbaar voor zowel commerciële als overheidsklanten van Azure.

In het algemeen vertegenwoordigen deze nieuwe beveiligingstools en -functies een belangrijke stap in de strijd tegen oplopende cyberdreigingen. Microsoft is ook van plan om later dit jaar meer functies toe te voegen om klanten te helpen bij het beschermen van gevoelige informatie binnen hun organisatie.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.