Terug naar het overzicht

15 november 2021

Microsoft heeft Apple verslagen om ’s werelds meest waardevolle bedrijf te worden

Microsoft versloeg Apple begin deze maand in marktkapitalisatie. Dit betekent dat Microsoft het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld is. Dit gebeurde omdat Apple dit jaar wat verwachte inkomsten miste.

Microsoft bereikte een marktkapitalisatie van bijna $ 2,49 biljoen bij het sluiten van de markt op 29 oktober, terwijl Apple ongeveer $ 2,46 biljoen bedroeg. Vanaf vandaag, 13 november, heeft Microsoft een marktkapitalisatie van $ 2,528 biljoen, terwijl Apple nog steeds in de buurt van $ 2,46 biljoen zit.

In de rapporten van Apple werd verklaard dat de omzet in het vierde fiscale kwartaal van het bedrijf de verwachtingen van Wall Street overtrof. Dit werd toegeschreven aan beperkingen in de toeleveringsketen. CEO Tim Cook vertelde Josh Lipton van CNBC dat het omzettekort naar verwachting 6 miljard dollar zal bedragen, maar hij verwacht in het decemberkwartaal ergere problemen met de toeleveringsketen.

Microsoft, Apple

De verkoop van iPhones bij het bedrijf steeg in het jaar met 47%, maar voldeed ook niet aan de verwachtingen van analisten. Het vierde kwartaal van het bedrijf omvatte slechts een paar dagen iPhone 13-verkopen.

Microsoft versloeg de omzetverwachtingen in het fiscale eerste kwartaal, dat jaar op jaar met ongeveer 22% steeg. volgens CNBC is deze groei een record sinds 2018.

Apple was het eerste bedrijf dat een marktkapitalisatie van $ 1 biljoen en $ 2 biljoen bereikte. Het werd ’s werelds meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf toen het vorig jaar de staatsoliegigant Saudi Aramco versloeg in marktkapitalisatie.

Microsoft versloeg voor het laatst Apple in marktkapitalisatie in 2020, toen de pandemie van het coronavirus grote schade aanrichtte in toeleveringsketens. Het sloot in juni voor het eerst boven een marktkapitalisatie van $ 2 biljoen na de lancering van de eerste grote update voor Windows in meer dan vijf jaar.

Bron: wonderfulengineering

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.