Terug naar het overzicht

27 april 2022

Microsoft Teams geoptimaliseerd voor Apple Silicon Macs eindelijk gearriveerd – in bèta

Meer dan 18 maanden na de release van de eerste Mac aangedreven door de M1-chip, heeft Microsoft een versie van Microsoft Teams uitgebracht die is geoptimaliseerd voor Apple Silicon. Hoewel de Apple Silicon-versie van Microsoft Teams nog niet openbaar beschikbaar is voor Teams-gebruikers, kunt u deze downloaden via de website van het bedrijf.

Microsoft heeft deze versie van Teams voor macOS niet publiekelijk aangekondigd, maar het bestand werd deze week ontdekt op de website van het bedrijf. Wanneer u de app downloadt en installeert, kunt u zien dat Teams nu een “Universele” app is. Dit betekent dat het is geoptimaliseerd voor Macs met zowel Intel als Apple Silicon.

Als opfrisser kunnen Macs aangedreven door Apple Silicon drie verschillende soorten applicaties uitvoeren:

  • iPhone- en iPad-apps op de Mac via de Mac App Store
  • Apps die door De Rosetta 2-vertaling lopen, waarmee gebruikers apps kunnen uitvoeren die zijn gemaakt voor Intel Macs op Apple Silicon, waarbij apps soms beter presteren in Rosetta met M1 dan met Intel, zegt Apple
  • Universele apps zijn apps die zijn gebouwd voor Apple Silicon- en Intel-processors en kunnen worden gedownload van de Mac App Store of van internet.

Tot deze week zou Microsoft Teams voor macOS draaien als een Intel-applicatie op Apple Silicon Macs, met behulp van Apple’s Rosetta 2-vertaaltechnologie. Het ontbreken van een Apple Silicon-versie van Teams heeft de afgelopen anderhalf jaar geleid tot een aantal klachten van Teams-gebruikers.

Deze versie van Teams lijkt een bèta te zijn, wat betekent dat het niet noodzakelijkerwijs perfect stabiel is en bugs en prestatieproblemen kan bevatten. Niettemin zou het merkbare verbeteringen in de prestaties op Apple Silicon-machines moeten brengen.

Microsoft brengt wekelijks nieuwe openbare preview-versies van zijn toepassingen uit. De volgende versie is op 26 april officieel uitgebracht.

Als u een Microsoft Teams-gebruiker bent met een Apple Silicon Mac, kunt u deze bètaversie van de app downloaden van de website van Microsoft.

Bron: 9to5mac

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.