Terug naar het overzicht

05 januari 2022

Apple is nu $ 3 biljoen waard

Afgelopen maandagavond 3 januari werd Apple het eerste Amerikaanse bedrijf dat de grens van een marktkapitalisatie van $ 3 biljoen doorbrak. Het feest duurde slechts een korte tijd, omdat de aandelen van het bedrijf de waardering binnen een paar uur terugbrachten tot $ 2,99 biljoen.

In de loop der jaren is de iPhone de belangrijkste kracht geweest achter de bedrijfsresultaten van de in Cupertino gevestigde techgigant. Meer recentelijk is ook de dienstensector een belangrijke bijdrage gaan leveren. Afgelopen kwartaal genereerden diensten een omzet van $ 18,2 miljard voor Apple, met een groei van 25,6% op jaarbasis.

Vorige week zei Daniel Ives, MD van investeringsmaatschappij Wedbush, in een beleggersnota dat de dienstenactiviteiten van Apple $ 1,5 biljoen waard zouden kunnen zijn:

De spil achter de herwaardering van Apple blijft zijn dienstenactiviteiten, die volgens ons in de ogen van de straat $ 1,5 biljoen waard zijn, gekoppeld aan het vlaggenschiphardware-ecosysteem dat zich midden in de sterkste productcyclus in meer dan een decennium bevindt, geleid door iPhone 13. De Services-activiteiten verdienen verder geld aan de gouden installed base van Apple en zijn klaar om in 2024 een jaaromzet van meer dan $ 100 miljard te bereiken.

Het bedrijf boekte voor het boekjaar 2021 een omzet van 68,2 miljard dollar aan diensten. Gezien het groeirecord door de jaren heen lijkt de omzetverwachting van 100 miljard dollar haalbaar.

Het dienstenaanbod van Apple bestaat nu uit veel producten die in de loop der jaren zijn geïntroduceerd: App Store, iCloud, Apple Music, Apple TV +, Fintess +, het Apple One-abonnement, Apple Card en Apple Pay.

Zoals Reuters opmerkte, worden de aandelen van het bedrijf verhandeld tegen bijna 30 keer de 12-maands omzet van $ 366 miljard. Ter vergelijking: het bbp van Hongkong in 2020 was $ 346 miljard.

De concurrenten van het bedrijf hebben nog een lange weg te gaan voordat ze lid worden van de club van $ 3 biljoen. Microsoft komt het dichtst in de buurt met een marktkapitalisatie van $ 2,5 biljoen, terwijl Google en Amazon de grens van $ 2 biljoen nog moeten doorbreken.

Bron: thenextweb

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.