Terug naar het overzicht

23 januari 2022

Je kunt binnenkort WhatsApp-chats overzetten van Android naar iOS

WhatsApp-gebruikers kunnen eenvoudig overschakelen naar een Android-smartphone zonder zich zorgen te hoeven maken of ze de chatgeschiedenis kunnen herstellen. Vorig jaar voegde het bedrijf dat eigendom is van Meta een optie toe om chats over te zetten van een iOS-telefoon naar een Android-handset, maar het omgekeerde is op dit moment niet mogelijk- je kunt de chatgeschiedenis niet importeren van een Android naar een iOS-telefoon. Maar daar komt binnenkort verandering in.

Volgens tipgever WABetainfo werkt WhatsApp momenteel aan de mogelijkheid om chatgeschiedenis van een Android-smartphone naar een iPhone te importeren om ervoor te zorgen dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken dat ze al hun eerdere chats verliezen wanneer ze overschakelen naar iOS.

De functie is gespot in de WhatsApp-bèta voor iOS (versie 22.2.74).

Het is echter vermeldenswaard dat om chats van Android naar iOS over te zetten, u een app met de naam ‘Verplaatsen naar iOS’ op uw Android-smartphone moet installeren.

De functie bevindt zich momenteel in de ontwikkelingsfase en zal eerst beschikbaar zijn voor de bètatesters. Helaas heeft de tipgever niets te vertellen over wanneer de functie beschikbaar zal zijn voor de bètatesters. Wees gerust, je zult een vervolgartikel plaatsen als en wanneer de functie beschikbaar komt, dus blijf op de hoogte.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.