Terug naar het overzicht

15 oktober 2022

Microsoft Defender voor particulieren krijgt nieuwe mogelijkheden voor bewaking van identiteitsdiefstal

Microsoft werkt samen met Experian om bewakingsmogelijkheden voor bescherming tegen identiteitsdiefstal naar zijn Microsoft Defender for individuals-oplossing te brengen. Met de functie kunnen Microsoft 365-abonnees persoonlijke en familie-identiteitsgegevens controleren op beveiligingsinbreuken op het openbare internet en het dark web.

Microsoft Defender voor particulieren werd in juni gelanceerd om gebruikers te helpen bij het beheren en bewaken van beveiligingsbescherming op alle platforms. Het is beschikbaar op Windows, macOS, Android en iOS voor alle klanten met een Microsoft 365 for Personal- of Family-abonnement.

“Monitoring van identiteitsdiefstal pakt een van de grootste uitdagingen aan bij het voorkomen van identiteitsdiefstal: zichtbaarheid. We werken samen met Experian® om hun krachtige identiteitsbewakingstechnologie te gebruiken om u te detecteren, te volgen en te waarschuwen wanneer we identiteitsinformatie vinden op internet, het dark web en minder gebruikelijke bronnen zoals het delen van bestanden, chatrooms en vele andere plaatsen, “legde Microsoft uit.

In Microsoft Defender kan de bewakingsfunctie voor identiteitsdiefstal gebruikers helpen bij het volgen en bewaken van maximaal 64 soorten identiteitsgegevens voor elke inbreuk op de beveiliging. Deze omvatten e-mailadressen, wachtwoorden, burgerservicenummers, woonadressen, nationale ID’s, paspoortnummers, bankrekeninggegevens, creditcardgegevens en meer. De functie kan worden gebruikt door ouders die een gezinsprofiel hebben ingesteld om inbreuken voor alle gezinsleden te beheren.

Microsoft Defender
Microsoft Defender

Zodra persoonlijke gegevens zijn ontdekt in een inbreuk, ontvangen Microsoft Defender-klanten een melding en een gedetailleerd rapport. Het biedt contextuele informatie over het beveiligingsincident, potentiële risico’s en mitigatieoplossingen.

Het is ook mogelijk voor klanten om 24/7 ondersteuning te krijgen van professionals op het gebied van identiteitsdiefstal via telefoontjes. De experts kunnen helpen de impact van beveiligingsinbreuken te verminderen en full-service identiteitshersteldiensten te bieden in geval van frauduleuze activiteiten.

“Abonnees die identiteitsdiefstal monitoren, zijn verzekerd voor de kosten die gepaard gaan met het herstellen van hun identiteit (documentkosten, juridische kosten, enz.) tot $ 1 miljoen USD en gestolen geld veroorzaakt door de identiteitsdiefstal tot $ 100K USD,” voegde Microsoft eraan toe.

Bewaking van identiteitsdiefstal inschakelen in Microsoft Defender voor Individuen

  1. Om aan de slag te gaan, moet u de Microsoft Defender-app openen of naar de My Defender-portal gaan en u aanmelden met uw persoonlijke Microsoft-account.
  2. Klik op de knop Aan de slag die beschikbaar is op de bewakingskaart voor identiteitsdiefstal op het Defender-dashboard.
  3. Volg de instructies op het scherm om een profiel te maken en voeg vervolgens de typen persoonlijke gegevens toe die u wilt controleren.
Microsoft Defender-familie voor bewaking van identiteitsdiefstal
Microsoft Defender-familie voor bewaking van identiteitsdiefstal

Microsoft merkt op dat de functie voor bescherming tegen identiteitsdiefstal momenteel beschikbaar is voor alle in de VS gevestigde klanten met Microsoft 365 Personal- en Family-abonnementen. Er is echter geen woord over wanneer het bedrijf van plan is om deze mogelijkheid naar andere markten te brengen.

Bron: petri

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.