Terug naar het overzicht

05 december 2023

Microsoft Copilot: Een Overzicht van de Kosten en Mogelijkheden

Microsoft Copilot, gelanceerd in 2023, heeft de wereld van AI-assistenten opgeschud. Echter, de prijsstelling en beschikbaarheid ervan roept vragen op. In dit artikel verkennen we de verschillende facetten van Copilot, inclusief de kosten en toepassingen ervan in diverse Microsoft-producten.

Is Microsoft Copilot Gratis?

Copilot biedt verschillende AI-geassisteerde functies voor een scala aan producten, maar de beschikbaarheid en kosten variëren aanzienlijk:

1. Bing Chat en Bing Chat Enterprise:

Oorspronkelijk gelanceerd als Bing Chat, deze dienst is gratis beschikbaar binnen standaard Microsoft 365-pakketten. Na de herbenaming naar “Microsoft Copilot“, blijft het zonder extra kosten toegankelijk voor Microsoft 365 E3 en E5, Business Premium en Standard, en A3 en A5 licenties​​.

2. Microsoft 365 Copilot:

Voor toegang tot Copilot-functies binnen Microsoft 365-apps zoals Word, PowerPoint, Excel en Teams, kost het $30 per gebruiker per maand. Dit is bovenop de bestaande Microsoft 365-abonnementskosten​​.

3. Copilot voor Dynamics 365:

Copilot-functionaliteiten zijn ingebed in Dynamics 365, met een “Dynamics 365 Customer Insights”-abonnement dat begint bij $1,397.30 per tenant per maand. Sommige Copilot-functies zijn ook gratis beschikbaar in andere Dynamics-abonnementen​​.

4. Copilot voor Sales en Service:

Deze zijn als add-on beschikbaar voor $50 per gebruiker per maand, hoewel ze ook zijn inbegrepen bij Dynamics 365 Sales Enterprise en Sales Premium pakketten zonder extra kosten​​.

5. Security Copilot:

Bedoeld voor cyberveiligheidsexperts, is deze in Early Access en zal de prijs bekendgemaakt worden zodra het algemeen beschikbaar wordt​​.

6. Copilot voor Windows:

Beschikbaar als onderdeel van een gratis update voor Windows 11 sinds september 2023, zonder extra kosten​​.

7. Copilot Studio:

Een low-code tool voor het aanpassen van Microsoft 365 Copilots, momenteel beschikbaar voor een proefperiode. Na de proefperiode vereist het een abonnement op Copilot voor Microsoft 365 ($30 per gebruiker, per maand)​​.

8. GitHub Copilot:

Apart van Microsoft’s nieuwere Copilot-tools, biedt het code-aanbevelingen en automatisering voor $10 per maand of $100 per jaar voor individuele gebruikers, of $19 per maand per gebruiker voor bedrijven​​.

9. Copilot voor Viva-gebruikers:

Dit integreert AI in de Viva-apps, maar de kosten hiervan zijn nog niet aangekondigd​​.

Conclusie

Hoewel sommige versies van Copilot gratis zijn, zoals de basis Bing Chat en Windows Copilot, komen geavanceerdere versies met aanzienlijke kosten. De diversiteit en aanpassingsmogelijkheden van Copilot maken het een waardevolle toevoeging voor bedrijven, maar het is belangrijk de kosten tegen de baten af te wegen.

Meer weten?

Neem contact op
Microsoft Copilot