Terug naar het overzicht

18 oktober 2023

Dynamics 365 Copilot: Hoe je je klaarstoomt voor de introductie

Met Microsoft Copilot kunnen gebruikers sneller ideeën en inhoud creëren door simpelweg te beschrijven wat ze nodig hebben met behulp van AI en natuurlijke taalverwerking.

Hierdoor kunnen gebruikers tijd besparen, hun productiviteit verhogen, werklasten verminderen en gegevenssilo’s doorbreken. De verwachting is dat AI en Microsoft Copilot ons helpen om meer te doen met minder.

Sinds de introductie van Dynamics 365 Copilot — de allereerste Copilot voor zowel CRM als ERP — samen met Copilot in het Power Platform, is er veel interesse in hoe deze ontwikkelingen de manier waarop we zaken doen zullen beïnvloeden.

Ingebouwde scenario’s door Microsoft

Microsoft heeft meerdere ingebouwde scenario’s geïntroduceerd voor hun producten:

  • Microsoft Dynamics 365 Verkoop: Versterkt verkopers met AI-gestuurde inzichten, zoals het genereren van inhoudssuggesties op basis van klantmails.
  • Microsoft Dynamics 365 Klantenservice: Biedt agenten 24/7 AI-ondersteuning om sneller middelen te vinden om problemen op te lossen.
  • Microsoft Supply Chain Center: Stelt Dynamics 365 Supply Chain Management klanten in staat om beter te anticiperen op en reageren op verstoringen.
  • Microsoft Power Apps: Laat gebruikers een app bouwen gewoon door te beschrijven wat ze nodig hebben in natuurlijke taal.

Bovendien bieden Microsoft Azure AI-tools en -diensten de mogelijkheid om eigen intelligente agents en diensten te bouwen, wat elk bedrijf nog meer kansen biedt om zich te onderscheiden.

Innovatie en Microsoft Copilot

De introductie van Microsoft Copilot onderstreept het belang van innovatie in de cloud. Deze nieuwe functionaliteit wordt onderdeel van de volgende update voor Dynamics 365. Bedrijven die vroeg hebben ingezien hoe waardevol de cloud kan zijn, hebben nu nog meer mogelijkheden om te profiteren van Microsoft Copilot.

Dataoptimalisatie voor Microsoft Copilot

Het voordeel van nieuwe technologieën zoals Microsoft Copilot kan worden belemmerd door rommelige data. Het opzetten van een effectieve datamanagementstrategie is essentieel om de waarde van dergelijke tools volledig te benutten.

Benut AI optimaal voor jouw bedrijf

Hoewel er al enkele voorgebouwde gebruiksscenario’s zijn voor Microsoft Copilot, biedt het grootste potentieel de mogelijkheid om een oplossing op maat te ontwikkelen voor jouw bedrijf met behulp van Azure AI.

Governance en beveiliging met Copilot

Zoals bij elke technologiedeployering zijn er overwegingen op het gebied van governance en beveiliging met Copilot. Het is cruciaal om AI verantwoordelijk en nauwkeurig te gebruiken, en ervoor te zorgen dat het voldoet aan alle regelgeving en beveiligingseisen.

Van potentieel naar actie

Het potentieel van Copilot realiseren vereist meer dan alleen technologie; het gaat ook om hoe goed je team het daadwerkelijk gebruikt. Specialisten kunnen helpen om AI en tech-veranderingen optimaal te benutten.

Ten slotte gaat het niet alleen om technologie; de menselijke factor speelt ook een cruciale rol. De echte waarde komt wanneer technologie en mensen samenwerken. Samen kunnen we het potentieel van Copilot en AI ten volle benutten.

Meer weten?

Neem contact op
Dynamics 365 Copilot

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.