Terug naar het overzicht

11 november 2023

Microsoft’s Beveiligingsinnovaties: Een Nieuwe Fase in Online Veiligheid

Nu cybercriminelen zich ontwikkelen en nieuwe tools en technieken gebruiken om organisaties te penetreren, is de behoefte aan uitgebreide beveiligingsoplossingen urgenter dan ooit. Microsoft rapporteert dat data security-beheerders overweldigd worden door het aantal meldingen, met gemiddeld meer dan 50 per dag, waarvan slechts een derde wordt behandeld. Compliancebeheerders spenderen gemiddeld 60% van hun tijd aan het beoordelen van bewijsmateriaal.

Introductie van Belangrijke Upgrades in Microsoft’s Online Veiligheid Portfolio

Om deze uitdagingen aan te pakken, kondigt het bedrijf vandaag een reeks upgrades aan in zijn online veiligheidsportfolio, inclusief een belangrijke upgrade voor Microsoft Security Copilot.

Stroomlijnen met Microsoft Security Copilot

Microsoft Security Copilot zal de leercurve voor analisten die hun vaardigheden willen verbeteren verminderen door processen te vereenvoudigen. Zo zal Security Copilot, geïntegreerd in Microsoft Purview, analisten in staat stellen sneller op de nieuwste meldingen te reageren door een compleet overzicht van bestaande informatie en meldingen te genereren.

De zoekfuncties van Security Copilot maken nu gebruik van natuurlijke taal, waardoor het eenvoudiger wordt om bestaande logs te vinden. In een privé-preview is Microsoft Security Copilot ook geïntegreerd met het Microsoft Intune admin center, waar het specifieke behoeften van je organisatie zal bedienen door de kracht van generatieve AI te gebruiken om nieuwe beleidsregels te ontwikkelen en te implementeren.

Microsoft Entra: Efficiënt Beheren van Gebruikersaccounts

Security Copilot biedt inzicht via Microsoft Entra in welke gebruikers het grootste risico vormen. Het beheer van gebruikersgegevens is vereenvoudigd, waardoor het gemakkelijker wordt om toegang te monitoren en nieuwe inloggegevens te genereren. Entra zal nu ook een gecentraliseerd beheersysteem bieden voor toegangscontroles.

Tegen eind 2023 zal Microsoft Entra Internet Access webfiltering, voorwaardelijke toegang en netwerkcompliance-controles omvatten.

Nieuwe Functies in Microsoft Intune via Security Copilot

Microsoft Intune zal nieuwe functies bevatten die beveiligingsteams in staat stellen om data van individuele apparaten te beheren en te verzamelen, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van apparaatbeleid en beste praktijken voor toekomstige implementaties.

Aanpakken van Externe Aanvalsvlakken en Cloudbeveiliging

Verbeteringen aan Microsoft Defender EASM en Defender voor Cloud bieden nieuwe manieren om potentiële aanvalspaden te monitoren en begeleiding te krijgen over beveiligingshouding door middel van natuurlijke taal zoekopdrachten. Microsoft Defender voor Cloud biedt ook aanvalspadanalyses, waardoor inzicht wordt verkregen in cloudbeveiliging en het voorspellen en verhelpen van kwetsbaarheden wordt ondersteund.

Meer weten?

Neem contact op
Microsoft Security Copilot