Terug naar het overzicht

15 oktober 2023

Microsoft Viva: Introductie van Amplify en Skills Toepassingen

Microsoft heeft onlangs de uitbreiding van zijn Viva-productlijn aangekondigd, waaronder de algemene beschikbaarheid van Viva Amplify en een gloednieuwe Skills-product, samen met de voordelen van Copilot AI.

Viva Suite’s Groei

Sinds de introductie enkele jaren geleden is Viva, Microsoft’s lijn voor de “medewerkerservaring”, snel gegroeid. De kernsuite bevat negen applicaties gericht op HR, communicatie en doelen binnen organisaties. Deze apps zijn toegankelijk via Microsoft Teams en worden vaak verkocht als bundels.

Introductie van Viva Amplify

Viva Amplify, nu algemeen beschikbaar, streeft naar betere interne communicatie. Organisaties kunnen berichten herzien, plannen en vooraf bekijken. Met Amplify kunnen ze de effectiviteit van hun berichten vergroten en de lezersbetrokkenheid volgen.

Debuut van Skills in Viva

Skills in Viva, ondersteund door AI, evalueert medewerkersvaardigheden en wordt aangedreven door Microsoft Graph en LinkedIn Skill Graph data. Deze gegevens stellen HR in staat om een dashboardoverzicht van vaardigheden binnen de organisatie te krijgen.

Copilot in Viva Goals

Copilot AI wordt in de meeste Viva-apps geïntegreerd. De integratie in Viva Goals, Microsoft’s OKR-service, zit momenteel in de privé-previewfase. Het biedt aanbevelingen voor OKR’s, AI-gestuurde suggesties en voortgangssamenvattingen.

Viva Oktober Updates

Er zijn diverse updates aangekondigd voor Viva-producten. Viva Connections, de startpagina voor Viva-gebruikers, ondergaat een transformatie met nieuwe functionaliteiten en organisatiemerkopties. Viva Engage introduceert een uitgebreide artikelplaatsingsfunctie. Bovendien is er een geplande release voor een “Organizational Data in Microsoft 365”-functie die extra capaciteiten binnen de Viva-apps ontgrendelt.

Conclusie

Met deze recente updates zet Microsoft zijn inzet voort om de medewerkerservaring te verbeteren en organisaties meer tools te bieden om hun interne processen en communicatie te verfijnen.

Meer weten?

Neem contact op
microsoft viva amplify

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.