Terug naar het overzicht

21 oktober 2022

Microsoft certificeert Cisco-hardware voor Teams Rooms

Microsoft zal Cisco’s conferentie- en communicatieapparaten certificeren met Teams Rooms, een stap waarmee partners compatibiliteit kunnen garanderen. De certificering is een van een brede reeks aankondigingen op woensdag 5 oktober als aftrap van de Microsoft Ignite-conferentie.

Verder introduceerde Microsoft Teams Premium, dat verbeterde samenwerkings- en conferentiemogelijkheden biedt voor een extra maandelijks bedrag van $ 10. Microsoft-voorzitter en CEO Satya Nadella kondigde verbeteringen aan teams rooms tijdens zijn openingstoespraak op Ignite.

“Cisco wordt een Microsoft Teams Rooms gecertificeerde apparaatpartner en draait Teams Rooms op Android native op hun kamersystemen,” zei Nadella tijdens de keynote. “Het portfolio van gecertificeerde apparaten zal meerdere vergaderapparaten en randapparatuur omvatten – en er zullen er nog meer volgen.”

Bron: Webex

Bijna een jaar geleden beloofde Cisco te zorgen voor interoperabiliteit met Teams en Google Meet. Cisco en Microsoft hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om die compatibiliteit met Teams te bieden. Cisco’s general manager van Webex-apparaten, Snorre Kjesbu, merkte op dat 85% van zijn klanten dagelijks meerdere vergaderruimteplatforms gebruikt.

“Voor het eerst wordt Cisco een gecertificeerde Microsoft Teams Rooms-apparatenpartner”, schreef Kjesbu in een blog. “Onze gemeenschappelijke klanten zullen profiteren van de optie om Microsoft Teams of Webex-vergaderingen native op hun Cisco-apparaten uit te voeren. Microsoft Teams-gebruikers kunnen gebruikmaken van de krachtige machine learning en AI die in onze apparaten zijn opgenomen.”

Initieel interoperabiliteitsplan

Microsoft zal in eerste instantie begin volgend jaar zes van Cisco’s populairste vergaderruimtesystemen certificeren, samen met drie randapparatuur. Onder hen zijn de Cisco Board Pro 55-inch en 75-inch, de Cisco Room Bar en de Cisco Room Kit Pro. Hierna volgen de Cisco Desk Pro en Cisco Room Navigator. Beide bieden de mogelijkheid om Microsoft Teams Rooms in te stellen als de standaardinstelling, maar blijven Webex ondersteunen.

Cisco Room Bar
Cisco Room Bar Bron: Webex

Het eerste randapparaat dat Microsoft zal certificeren is de Cisco Desk Camera 4K, een intelligente USB-webcam, die deze maand verkrijgbaar is. Het zal ook Microsoft Teams inschakelen als de standaard gebruikerservaring, hoewel het ook Webex-vergaderingen ondersteunt. Begin volgend jaar worden twee Cisco-hoofdtelefoons met Teams-knoppen geleverd.

Microsoft Teams Premium

De nieuwe Microsoft Teams Premium is een add-on om vergaderingen en webinars persoonlijker en veiliger te maken. Nicole Herskowitz, VP van Microsoft Teams, merkte op dat virtuele en hybride vergaderingen gangbaar zijn geworden.

“Virtuele en hybride vergaderingen blijven het leeuwendeel van de tijd op het werk in beslag nemen”, schreef Herskowitz in een blog waarin de premium-editie werd aangekondigd. “Leiders hebben nu meer dan ooit behoefte aan een geïntegreerde oplossing die alle geavanceerde vergadermogelijkheden combineert, de vergadercultuur naar een hoger niveau tilt en hen in staat stelt meer te doen met minder.”

Microsoft brengt in december een preview van Teams Premium uit.

Bron: channelfutures

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.