Terug naar het overzicht

28 januari 2022

Microsoft brengt Android-apps naar Windows 11

Na enkele maanden stilte is Microsoft eindelijk klaar om Android-apps naar Windows 11 te brengen.

De aankondiging van Microsoft dat Android-apps beschikbaar zullen zijn op Windows 11 was een reden tot opwinding tijdens de onthulling. Het bedrijf heeft de functie echter niet opgenomen toen het Windows 11 voor het publiek uitbracht.

Gelukkig is het bedrijf zijn belofte niet vergeten en heeft het nu verklaard dat mensen deze nieuwe functie in februari 2022 kunnen bekijken.

De Android-apps van Windows 11 komen binnenkort

In een bericht met de titel ‘Een nieuw tijdperk van de pc’ blikt het bedrijf terug op recente verschuivingen in de technologiewereld en hoe deze reflecteerden op Microsoft als geheel.

In het laatste gedeelte van het artikel laat Microsoft echter enkele hints vallen over spannende dingen die op weg zijn naar Windows 11. Een daarvan is de openbare preview van Android-apps die op Windows 11 draaien, wat een enorm verkoopargument van het besturingssysteem was toen het voor het eerst werd aangekondigd.

Sindsdien hebben gebruikers hun eigen manieren gevonden om Android-apps op Windows 11 uit te voeren. Het is bijvoorbeeld heel goed mogelijk om Android-apps te sideloaden en uit te voeren op Windows 11. U kunt ook de afhankelijkheid van het besturingssysteem van de Amazon Appstore overslaan en de Google Play Store op Windows 11 installeren.

Na maanden wachten heeft Microsoft echter bevestigd dat het publiek in februari 2022 eindelijk Android-apps op Windows 11 kan proberen uit te voeren via de Microsoft Store. En dat is nog niet alles, zoals het bericht verder vermeldt:

“… taakbalkverbeteringen met het dempen en dempen van oproepen, eenvoudiger delen van vensters en het weer naar de taakbalk brengen, plus de introductie van twee nieuwe opnieuw ontworpen apps, Kladblok en Media Player.”

Microsoft maakt zijn Android-belofte waar

De blogpost van Microsoft is uitstekend nieuws voor mensen die ernaar uitkeken om Android-apps native op Windows 11 uit te voeren. Naarmate de grens tussen smartphone en pc begint te vervagen, is het belangrijker dan ooit geworden om een volledig functionerende Android-emulator ingebouwd te hebben in Windows 11.

De eerste aankondiging gaf aanleiding tot de hoop dat gebruikers niet zouden hoeven te vertrouwen op emulators van derden zoals BlueStacks. En hoewel deze emulators erg goed zijn in wat ze doen, zorgde de belofte van een native emulator ingebouwd in het besturingssysteem ervoor dat het er gemakkelijk uitzag om games, berichten-apps, sociale media-apps en productiviteits-apps op uw pc te installeren.

En het beste is dat de Android-emulator slechts het topje van de ijsberg is voor deze update. Met een betere taakbalk, eenvoudiger delen van vensters en een nieuw likje verf voor twee verouderde Windows-apps, is de kans groot dat deze update veel Windows 11-gebruikers zal behagen.

Windows 11 heeft er nog nooit zo goed uitgezien

Sinds de eerste aankondiging van Windows 11 heeft Microsoft verklaard dat Android-apps uiteindelijk zullen aankomen. En nu lijkt het erop dat het eindelijk gebeurt. Of het daadwerkelijk aan onze verwachtingen zal voldoen, valt nog te bezien, maar op het eerste gezicht lijkt deze update een grote game-changer voor Windows 11 te zijn.

Bron: makeuseof

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.