Terug naar het overzicht

27 november 2022

Microsoft Bookings Vs. Calendly: welke is het beste voor Dynamics 365-gebruikers?

Een van de meest uitdagende onderdelen van een bedrijf is het beheren van tijd met prospects en bestaande klanten.

Het plannen van afspraken met nieuwe en bestaande klanten en het beheren van tijd met iedereen is een moeilijke taak.

Om afspraken te beheren, gebruiken bedrijven vaak een planningsapp. Er zijn er zoveel op de markt, maar er is een voortdurend debat tussen MS Bookings en Calendly.

Deze twee platforms hebben een vergelijkbare intentie, maar zijn behoorlijk verschillend in termen van functies en prijzen.

Dus als u wilt weten wat het beste bij u past als Dynamics 365-gebruiker, blijf dan hier. Aan het einde van deze blog heb je een antwoord!

Microsoft Bookings

Microsoft Bookings is een app voor het plannen van afspraken en onderdeel van Microsoft 365. Met zijn eenvoudig te gebruiken interface kunt u het gebruiken om afspraken en planningen te beheren. Het wordt gemakkelijk voor klanten om vergaderingen te boeken, opnieuw te plannen of te annuleren.

Microsoft Bookings zijn compatibel met kleine bedrijven. Het is ook integreerbaar met Outlook en andere privéagenda’s van uw website.

Kijkend naar de functies die MS Bookings te bieden heeft, kunnen gebruikers sjablonen maken voor terugkerende afspraken. Het boeken van afspraken wordt dus veel eenvoudiger en sneller voor klanten en de middelen die ermee omgaan.

Om MS Bookings te gebruiken, moet u zich abonneren op MS 365. U kunt MS Booking niet als een individuele app gebruiken. U krijgt er toegang toe, zelfs als u een basisplan van MS 365 aanschaft. Maar als u zich niet wilt abonneren op het MS 365-abonnement, kunt u de agenda ook niet gebruiken.

Zoals hierboven besproken, past het bij de vereisten van kleine bedrijven, maar kan het niet voldoen aan de eisen van ondernemingen. Dus als u een groeiend bedrijf heeft, is dit misschien niet de beste keuze voor uw bedrijf. Maar als u al bent geabonneerd op MS 365, niet bereid bent om extra te betalen voor een kalender en basisvereisten hebt, is MS Bookings een goede keuze.

Calendly

Calendly is software voor het boeken van afspraken en het beheren van planningen. Het is populair vanwege de functies voor het plannen van vergaderingen. Met behulp van deze functie moeten klanten een tijdslot selecteren en wordt hun afspraak geboekt.

Net als MS Bookings is Calendly ook integreerbaar met andere kalenders. U kunt ook een bestand van uw bestaande planning importeren in Calendly.

Afgezien van de functie voor het plannen van vergaderingen, heeft Calendly verschillende andere functies die werken voor alle bedrijfsgroottes. Alle functies die het biedt, zijn volledig aanpasbaar.

Calendly heeft een gratis abonnement met basisfuncties. Maar als u ook geavanceerde functies wilt gebruiken, moet u een betaald abonnement kiezen. Dus zelfs als u een klein bedrijf bent en beperkte gebruikers en gebruik hebt, moet u nog steeds betalen om meer functionaliteiten te gebruiken.

Calendly is een onafhankelijke app. Als u uw CRM wilt integreren met Calendly, moet u extensies van derden betalen voor de integratie van CRM. U betaalt dus nog een ding als u de CRM-integratie ermee wilt.

Nadelen van het gebruik van MS Bookings

  • MS Bookings mist integratie met CRM en andere tools.
  • Het biedt basispersonalisatie, wat veel minder is dan wat het betaalde plan van Calendly te bieden heeft.
  • U vindt het misschien moeilijk om MS Bookings te gebruiken, maar het wordt gemakkelijker met hun stapsgewijze handleiding en regelmatig gebruik.

Nadelen van het gebruik van Calendly

  • De gratis versie heeft beperkte functies. Kleine bedrijven moeten een betaald plan verplicht aanschaffen.
  • Het biedt integratie met CRM’s, maar er zijn uitdagingen aan verbonden. U moet externe serviceproviders betalen voor integratie. U moet dus op twee verschillende plaatsen betalen om Calendly met uw CRM te gebruiken.

Welke is de beste?

De beste planningsapp voor u hangt volledig af van uw zakelijke vereisten. Maak een lijst van de functies die u nodig hebt en vergelijk deze in beide apps. De volgende stap zou de prijs zijn. Voor een klein bedrijf zullen de prijzen er veel toe doen.

Voor MS Bookings moet je een Microsoft 365-gebruiker zijn. Als u dat bent en alleen basisvereisten hebt, zoals het plannen van een vergadering en het beheren van schema’s, is MS Bookings misschien de beste keuze voor u.

U hoeft niet extra te betalen voor een app en kunt deze gebruiken om uw dagen beter te plannen. Maar hier heb je beperkte functies en beperkte groeikansen.

Als u een ander platform gebruikt, kan Calendly uw hulpmiddel zijn. Het is niet platformspecifiek en wordt geleverd met veel functies die zijn ontworpen om het planningsproces van vergaderingen gemakkelijk te maken voor gebruikers.

Maar als bedrijven hun CRM-gegevens willen gebruiken tijdens het beheren van planningen, moeten ze extra betalen aan extensies van derden om CRM in Calendly te integreren.

Zoals u weet, biedt Calendly slechts beperkte functionaliteiten in het gratis abonnement, u moet een betaald plan kopen voor zakelijke activiteiten. Daarnaast moet je ook extra betalen voor de integratie-extensies.

U betaalt dus op twee plaatsen. Kleine bedrijven kunnen het duur vinden omdat u extra moet betalen ten opzichte van de prijzig betaalde plannen van Calendly.

Bron:

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.