Terug naar het overzicht

26 november 2022

Windows 11 krijgt binnenkort mogelijk een nieuwe functie in de taakbalk

De taakbalk in Windows 11 is waar gebruikers snel toegang krijgen tot belangrijke apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, netwerkindicatoren en vele andere dingen. Binnenkort bevindt zich mogelijk een nieuwe VPN-indicator op de taakbalk van Windows 11 om het voor u gemakkelijker te maken om te zien of u bent verbonden met een VPN-verbinding.

Wanneer u bent verbonden met een VPN, wordt er een schildoverlay op het netwerk weergegeven. Het respecteert ook uw accentkleur en heeft een ontwerp dat consistent is met Windows 11. Het is momenteel echter een verborgen functie in Windows 11 Dev build 25247. Met andere woorden, u kunt het niet bekijken, zelfs niet als u een VPN-installatie hebt en de nieuwste Dev-build uitvoert.

De nieuwe VPN-indicator, in zijn huidige vorm, is echter verre van perfect. Het werkt alleen als u verbinding maakt met een VPN via de snelle instelling of de pagina Netwerk > internet vpn in Instellingen. De indicator verschijnt ook niet op de taakbalk voor WiFi-verbindingen. Maar deze nadelen zijn gerechtvaardigd, omdat Microsoft het mogelijk intern test, wat ook kan verklaren waarom het verborgen bleef voor Windows 11 Insiders. Het zal niet verkeerd zijn om te verwachten dat Microsoft het beter zal maken zodra ze het vrijgeven aan alle Insiders en uiteindelijk aan het grote publiek.

Microsoft test ook een andere taakbalkfunctie. Zoals we eerder meldden, werkt het bedrijf ook aan “Combineer nooit taakbalkknoppen”. voor Windows 11. In tegenstelling tot de VPN-indicator is “Combineer nooit taakbalkknoppen” een van de meest gevraagde functies in Windows 11 en u kunt deze niet inschakelen via de ViveTool.

Het goede nieuws is dat als u de nieuwste Dev-build gebruikt en een VPN hebt, u de VPN-indicator zeker kunt inschakelen met ViveTool. Twitter-gebruiker PhantomOcean3 heeft beschreven hoe u dit kunt inschakelen met behulp van de ViveTool.

ViVeTool GUI

ViveTool GUI is beschikbaar voor gebruikers om te downloaden op GitHub. Nadat u de app hebt geïnstalleerd, hoeft u alleen maar te zoeken naar functie-ID 38113452 en deze in te schakelen.

Als u ooit een verborgen Windows 11-functie hebt willen inschakelen, maar u niet graag de opdrachtregelgebaseerde tools gebruikt, is ViVeTool GUI mogelijk een hulpmiddel dat u interesseert. Zoals de naam al doet vermoeden, biedt ViVeTool GUI een grafische versie van ViVeTool, de meest populaire tool voor het inschakelen van verborgen Windows-functies. ViVeTool vereist meestal dat u de opdrachtprompt of Windows Terminal opent, maar met deze nieuwe app kunt u die verborgen functies inschakelen met een veel gebruiksvriendelijkere interface.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.