Terug naar het overzicht

25 september 2022

Microsoft Bookings: de eenvoudige manier om schema’s te beheren en tijd te besparen

Bent u op zoek naar een eenvoudigere manier om uw klantafspraken in te plannen? Lees mee om te ontdekken hoe u uw boekingskalender kunt stroomlijnen met Microsoft Bookings en uw team en klanten op tijd kunt houden.

Wist je dat?

Microsoft boekingen stat oneMicrosoft boekingen stat tweeMicrosoft boekingen stat drie
6 uur per week of 15% van een
werkweek wordt besteed aan het plannen van vergaderingen2
42% van de één-op-één vergaderingen wordt verplaatst130% van de één-op-één gesprekken wordt allemaal geannuleerd1

 

Wat is Microsoft Bookings?

Microsoft Bookings is een functie die is opgenomen in Microsoft Teams in geselecteerde Microsoft 365 (M365) abonnementen. Het stelt organisaties in staat om afspraken allemaal op één plek te volgen, te beheren en te organiseren, waardoor tijd wordt bespaard en persoonlijke of virtuele vergaderingen worden vereenvoudigd. Klanten kunnen rechtstreeks met een organisatie vergaderingen plannen en deze indien nodig opnieuw plannen of annuleren met behulp van het eenvoudige boekingssysteem.

Wat is microsoft bookings

Ontdek 4 essentiële voordelen van het gebruik van Microsoft Bookings

> vereenvoudig de planning

Boekingen zijn geïntegreerd in M365-kalenders in geselecteerde M365-abonnementen. Dit betekent dat klanten snel hun eigen on-demand afspraken kunnen boeken door simpelweg een beschikbare datum en tijd uit uw realtime kalender te kiezen. De mogelijkheid voor klanten om boekingen opnieuw te plannen en afspraakherinneringen te ontvangen, betekent dat no-shows en dubbele boekingen worden verminderd. On-demand afspraken worden eenvoudig gemonitord door medewerkers binnen de Microsoft Bookings functie in Teams.

> virtueel vergaderen

Afspraken die zijn gepland met Bookings stellen organisaties in staat om virtuele vergaderingen aan te bieden met Behulp van Microsoft Teams. Eenmaal geboekt, wordt een link naar de klant verzonden waarmee ze overal met of zonder een Teams-account aan de vergadering kunnen deelnemen. Boekingen is ook beschikbaar als een app binnen Microsoft Teams, wat betekent dat u agenda’s kunt maken, personeel kunt toewijzen en afspraken kunt plannen zonder de Teams-app te verlaten. Bookings werkt ook met Microsoft Power Apps, zodat u een workflow kunt maken waarmee u voorloperdocumenten kunt verzenden voorafgaand aan vergaderingen.

> afspraken aanpassen

Microsoft Bookings biedt flexibele aanpassingsopties om aan de behoeften van uw organisatie te voldoen. Of u nu werkt in de gezondheidszorg, het onderwijs, de verkoop, financiën of werving, u kunt uw afspraak- en e-mailsjablonen aanpassen aan uw sector. Bespaar tijd door verschillende afspraaktypen en agenda’s te maken die klanten kunnen selecteren. Elk boekbaar evenement kan zijn eigen regels hebben, zoals duur, kosten, beschikbaarheid en aanvullende informatie zoals voorbereidingsdetails. U kunt eenvoudig meerdere personen toewijzen aan agenda’s, zodat u meer dan één afspraakoptie kunt opgeven. De keuze om aangepaste branding toe te voegen of het formulier in uw website in te sluiten, biedt een constante ervaring voor uw klanten.

> bieden klanten meer flexibiliteit

Als u Microsoft Bookings gebruikt, kunt u een betere klantenservice bieden. Het stelt klanten en organisaties in staat om afspraken te plannen en te beheren op een tijdstip dat voor hen het beste werkt. Als een afspraak moet worden aangepast, kunnen klanten deze eenvoudig opnieuw plannen of annuleren en wordt u automatisch bijgewerkt. Als u liever de afspraken van uw klanten voor hen boekt, voert u de gegevens in Boekingen in en ontvangen zij bevestigingen en afspraakherinneringen.

Hoe gebruiken we Microsoft Bookings?

ALTA-ICT heeft Bookings geïmplementeerd als een effectieve manier voor onze klanten om online afspraken te plannen met ons verkoopteam.

Maak het plannen van afspraken eenvoudig met Microsoft Bookings

Boekingen is een functie in Microsoft Teams die deel uitmaakt van Microsoft Business Premium-, Standard-, Basic-, A3-, A5-, E3-, E5-, F1- en F3-abonnementen. Met Microsoft Bookings kunt u het organiseren van schema’s vereenvoudigen en zo de eersteklas service bieden die uw klanten verdienen.

Als Microsoft-partner kan ALTA-ICT uw behoeften beoordelen en u helpen bij het kiezen van het juiste Microsoft-abonnement voor uw organisatie. Als u wilt upgraden naar Microsoft 365 en wilt profiteren van de functie Boekingen, neemt u vandaag nog contact met ons op.

Bron: ncitech

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.