Terug naar het overzicht

24 september 2022

Nieuwe uniforme OneNote-app op weg naar Windows deze maand

Microsoft heeft meer dan een jaar gewerkt aan een nieuwe OneNote-app voor Windows en komt deze maand eindelijk.

Wat u moet weten

 • Microsoft komt deze maand met zijn uniforme OneNote-app voor Windows.
 • Er zijn de afgelopen jaren twee versies van OneNote op Windows geweest, die vaak verwarring en frustratie veroorzaken.
 • Degenen die OneNote voor Windows 10 gebruiken, ontvangen binnenkort een uitnodiging om bij te werken naar de nieuwe OneNote-app.
OneNote New Look.png
Bron: Microsoft

Microsoft heeft al enkele jaren twee OneNote-apps op Windows. Degenen die Office op een pc installeren, krijgen een app te zien die eenvoudigweg OneNote wordt genoemd. Gebruikers die Office niet hebben geïnstalleerd of die via de Microsoft Store gaan, krijgen OneNote voor Windows 10. De apps met dezelfde naam hebben in de loop der jaren verwarring en frustratie veroorzaakt vanwege hun gebrek aan functiepariteit. Die dagen zouden voorbij moeten zijn, want Microsoft heeft op 20 september aangekondigd dat het deze maand zijn nieuwe uniforme OneNote-app voor Windows zal verzenden.

De nieuwe OneNote-app ontvangt de “belangrijkste bestaande functies die momenteel uniek zijn voor OneNote voor Windows 10”, aldus Microsoft. De uniforme OneNote ontvangt echter niet alle functies die beschikbaar zijn in OneNote voor Windows 10.

“Hoewel we niet de volledige lijst met functies van OneNote voor Windows 10 in de OneNote-app zullen opnemen, werken we eraan om ervoor te zorgen dat alle meest geliefde functies deel blijven uitmaken van OneNote”, stelt Microsoft. “We zullen de volledige lijst met functies in een toekomstige aankondiging opvolgen.”

De app krijgt ook verschillende nieuwe functies, waaronder AI-mogelijkheden voor inkten en tekenen.

Degenen die OneNote voor Windows 10 gebruiken, moeten in de nabije toekomst een uitnodiging ontvangen om bij te werken naar de uniforme OneNote-app. Gebruikers hoeven de uitnodiging niet meteen te accepteren. Microsoft raadt mensen aan om uiterlijk in oktober 2025 een update uit te voeren naar de nieuwe OneNote-app, omdat beide huidige versies van OneNote dan het einde van de ondersteuning bereiken.

Als u de OneNote-app al gebruikt, hoeft u niets te doen. Nieuwe functies zullen binnen de maand hun weg vinden naar de app.

Bron: Microsoft

Het upgraden van een pc naar Windows 11 sluit niet uit dat mensen de huidige versies van OneNote gebruiken. Zowel OneNote voor Windows 10 als OneNote werken op Windows 11.

Naast het samenbrengen van de functiesets van de OneNote-apps, zal Microsoft OneNote visueel herzien wanneer de uniforme app wordt verzonden. Het zal afgeronde hoeken, het Mica-effect en andere elementen bevatten die in Windows 11 passen.

Microsoft heeft het afgelopen jaar met Insiders gewerkt aan de uniforme OneNote-app. Het bedrijf heeft de afgelopen maanden ook het ontwerp en de functies van de app laten zien.

OneNote is uw persoonlijke digitale notitieblok. Of u nu tientallen ideeën hebt of talloze dingen te doen of te onthouden, OneNote is de perfecte app waarin u nagenoeg alles kunt vastleggen.

Met OneNote kunt u het volgende doen:

 • Notities typen of audio opnemen vanaf uw laptop.
 • Ideeën op uw tablet schetsen of schrijven.
 • Afbeeldingen vanaf uw telefoon toevoegen.
 • Notities onmiddellijk terugvinden.
 • Notities vrijelijk over de pagina bewegen.
 • Die pagina’s in secties onderverdelen.
 • Secties in een of meer notitieblokken bewaren.
 • Van apparaat wisselen en verdergaan waar u gebleven was.
 • Uw notitieblokken delen met anderen, zodat u met zijn allen alles tegelijkertijd kunt bekijken en eraan werken.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.