Terug naar het overzicht

14 november 2022

Microsoft begint met de uitrol van de Microsoft 365-app voor het web

Tijdens de Ignite 2022 Conference kondigde Microsoft aan dat het Office 365 gaat rebranden naar Microsoft 365. Dit doorkruist de Office-app op Windows, mobiel en het web. En het lijkt er nu op dat het bedrijf goed op weg is om zich beter te positioneren voor de toekomst.

Volgens de Microsoft 365 Roadmap heeft Microsoft aangekondigd dat het is begonnen met het uitrollen van de Microsoft 365-app voor het web. Het bedrijf heeft verder aangegeven dat de uitrol gefaseerd zal gebeuren, daarom zal het de komende weken geleidelijk beschikbaar zijn voor klanten.

Samen met de subtiele visuele verandering in de nieuwe Microsoft 365, wordt van gebruikers verwacht dat ze meer functies krijgen, waaronder:

  • Nieuwe soorten contentcreatie en sjablonen: Create is jouw plek om snel te beginnen met projecten in verschillende Microsoft 365-apps, hetzij vanuit lege sjablonen, hetzij om aanbevolen sjablonen uit te proberen voor snellere inspiratie. De module Maken is al beschikbaar voor alle gebruikers op het web, Windows en mobiel, en volgend jaar komen er meer sjabloontypen voor consumenten.
  • Nieuwe Apps module: Ontdek, start en maak de hulpprogramma’s vast die je het meest gebruikt in Microsoft 365. Volgende maand beschikbaar voor alle gebruikers op het web en Windows, en op mobiel in de komende maanden.
  • Welkom Badging: Hiermee kunt u de status van uw Microsoft 365-abonnement bekijken en het opslaggebruik op één eenvoudige plek bijhouden. Volgende maand beschikbaar voor consumentengebruikers op het web en Windows.
  • Mijn inhoud: Mijn inhoud is een populaire functie voor zakelijke klanten, nu beschikbaar voor persoonlijk gebruik, en is een centrale locatie om al uw inhoud te bekijken en te openen – door u gemaakt of met u gedeeld – ongeacht waar deze is opgeslagen. Volgende maand beschikbaar voor alle gebruikers op het web en Windows.
  • Feed: Relevante inhoud op basis van met wie u werkt en waar u aan werkt, wordt weergegeven via een eenvoudig te verteren interface om uw workflow te vereenvoudigen. Vandaag beschikbaar voor commerciële gebruikers op het web, Windows en mobiel.
  • Tagging: Een nieuwe manier om uw inhoud te groeperen en te organiseren met aangepaste tags voor alle soorten inhoud. Vandaag beschikbaar voor commerciële gebruikers op het web en Windows.

Volgens Microsoft:

Met de Microsoft 365-app kun je op één plek maken, delen en samenwerken. U kunt nieuwe inhoud maken met een breed scala aan apps en sjablonen, toegang krijgen tot uw bestanden en apps en gebruikmaken van de intelligentie van Microsoft Graph om inzichten en aanbevelingen te leveren om het werk gemakkelijker te maken. De app integreert ook apps van derden en opslagoplossingen die u hebt gekocht.

De functie zal naar verwachting eind november 2022 breed beschikbaar zijn. Een andere opmerkelijke verandering om op te letten in januari is dat “links op Microsoft-websites die naar www.office.com wijzen, worden bijgewerkt om naar www.microsoft365.com te wijzen”. Later, wanneer gebruikers op www.office.com likken, worden ze doorgestuurd naar www.microsoft365.com. Dat gezegd hebbende, als u strikte firewallbeveiligingen gebruikt, moet u het domein toevoegen aan uw lijst met toegestane toegang.

Het is vermeldenswaard dat dit alleen van toepassing is op de webclient, de Office-app voor Windows, iOS en Android zal in januari 2023 overgaan naar de Microsoft 365-app. Onlangs kregen we ook de kans om een glimp op te vangen van hoe de app eruit zal zienwanneer deze zal worden gelanceerd.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.