Terug naar het overzicht

02 mei 2022

Microsoft Edge krijgt binnenkort een ingebouwde gratis VPN

Volgens een ondersteuningsdocument dat onlangs op de Microsoft-website is geplaatst, biedt de Microsoft Edge-webbrowser binnenkort een gratis VPN. De nieuwe VPN-service van het bedrijf gaat Microsoft Edge Secure Network heten. Interessant is dat Microsoft niet specifiek naar de nieuwe functie verwijst als een VPN; maar net als een iCloud Private Relay werkt het op dezelfde manier.

Het beveiligde netwerk van Edge zal waarschijnlijk worden aangedreven door Cloudflare, een van de meest vertrouwde DNS-hosts in de branche, en heeft tot doel uw apparaat en gevoelige gegevens te beschermen tijdens het browsen. Deze functie, die zich in de vroege stadia van ontwikkeling bevindt, is beschikbaar voor geselecteerde Edge Canary-gebruikers. Het is geen volwaardige VPN-service die wordt aangeboden in concurrerende browsers zoals Opera.

MICROSOFT EDGE KRIJGT BINNENKORT EEN INGEBOUWDE GRATIS VPN

Voor degenen die zich zorgen maken over hun privacy, wijst Microsoft er in zijn ondersteuningsdocument op dat “Cloudflare de privacy zal waarborgen en slechts een beperkte hoeveelheid diagnostische en ondersteuningsgegevens verzamelt”. Het bedrijf belooft de diagnostische en ondersteuningsgegevens die het elke 25 uur verzamelt te verwijderen. Tot slot, goed nieuws voor alle gebruikers, gebruikers die zich aanmelden met een Microsoft-account krijgen 1 GB gratis gegevens die ze elke maand kunnen gebruiken.

Microsoft Edge VPN

Microsoft heeft onlangs updates uitgebracht voor Windows 11 en Windows 10; als onderdeel van de traditionele maandelijkse “updates op dinsdag” (Patch Tuesday). Op basis van feedback van gebruikers kunnen deze updates crashes veroorzaken in populaire browsers.

Sommige gebruikers die de update hebben geïnstalleerd, klagen over het onvermogen om Chrome, Edge of Firefox te starten. De fout verschijnt wanneer gebruikers Chrome.exe, msedge.exe en Firefox.exe proberen uit te voeren. Het bericht geeft de melding “De toepassing kan niet correct worden gestart (0xc0000022). Klik op OK om de toepassing te sluiten.

Een gebruiker zei: “Na het installeren van KB5012599 kreeg ik een fout 0xc0000022; bij het starten van Edge, Firefox en Chrome zodat ze niet meer werken. Gelukkig werken Vivaldi en Brave perfect zodat ik nog steeds op het internet kan surfen. Het verwijderen van KB5012599 lost dit probleem op.”

Blijkbaar is het probleem een conflict tussen de update en antivirusoplossingen zoals ESET. In dit geval kan het verwijderen van een onlangs geïnstalleerde os-update of het oplossen van een conflict met een antivirusprogramma helpen. ESET adviseert bijvoorbeeld al om de functie “Veilige browser” van LiveGrid in Instellingen uit te schakelen als een tijdelijke maatregel.

Bron: gizchina

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.