Terug naar het overzicht

21 juli 2022

Met Microsoft Teams-vergaderingen kunnen gebruikers nu gedeelde inhoud weergeven

Microsoft Teams heeft een aantal nieuwe functies uitgebracht voor gebruikers van openbare previews. De softwaregigant heeft aangekondigd dat met de Teams-desktop-app deelnemers aan de vergadering nu gedeelde inhoud in een apart venster kunnen laten verschijnen.

Volgens Microsoft zou de mogelijkheid om gedeelde vergaderinhoud (zoals PowerPoint Live, Whiteboard en scherm delen) eruit te laten springen een welkome toevoeging zijn voor mensen die een opstelling met meerdere monitoren gebruiken. Deze vensters kunnen naar behoefte worden aangepast en verplaatst.

De nieuwe pop-outervaring in Microsoft Teams wordt echter ondersteund op moderne Windows- en macOS-apparaten met specifieke hardwaremogelijkheden. Het bedrijf is van plan om deze functie in de toekomst naar meer apparaten te brengen. “De meeste moderne apparaten met medium en high-end hardware ondersteunen het weergeven van inhoud in een gedeeld venster tijdens vergaderingen”, legt het bedrijf uit.

microsoft-teams-pop-out-shared-content

Hoe gedeelde inhoud eruit te laten springen in Microsoft Teams-vergaderingen

Om deze functie uit te proberen, moeten gebruikers als presentator of deelnemer deelnemen aan een vergadering vanuit de desktop-apps van Microsoft Teams (Windows of macOS). Nadat de presentator de inhoud heeft gedeeld, klikt u op de knop Pop-out die beschikbaar is op de vergaderwerkbalk.

Gebruikers kunnen op de knop “X” in de rechterbovenhoek klikken om in het venster met gedeelde inhoud te verschijnen. Als alternatief is het ook mogelijk om op de knop Afwijzen te klikken die verschijnt nadat het delen van inhoud door de presentator is beëindigd.

Verbeteringen in de bruikbaarheid van meldingen tijdens vergaderingen

De desktop-app van Microsoft Teams heeft ook bruikbaarheidsverbeteringen doorgevoerd voor notificaties tijdens vergaderingen. Zoals te zien is in de onderstaande schermafbeelding, hebben de meldingen nu een consistent ontwerp en verschijnen ze bovenaan in het midden van het vergaderstadium.

microsoft-teams-in-meeting-notifications

Microsoft merkt op dat deze wijziging van toepassing is op verschillende meldingen tijdens vergaderingen, zoals opgestoken handen, gestarte opname en transcriptie en het einde van de vergadering. De verbeterde meldingen tijdens vergaderingen moeten gebruikers helpen belangrijke informatie te begrijpen en onnodige afleiding te verminderen.

Momenteel zijn deze nieuwe mogelijkheden beschikbaar in Teams in openbare preview, en deze update zal naar verwachting algemeen beschikbaar zijn in september. Mocht je het gemist hebben, de Microsoft Teams-app voor macOS krijgt ook ondersteuning voor Apple Silicon Macs.

Bron: Petri

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.