Terug naar het overzicht

25 augustus 2022

Met één snelle klik een Teams-vergadering op al uw apparaten verlaten

Laat een Microsoft Teams-gesprek op alle apparaten tegelijk achter

Met een nieuwe update kunnen gebruikers echt impact maken bij het verlaten van een Microsoft Teams-gesprek, heeft het bedrijf onthuld.

Een nieuw item op de officiële Microsoft 365-roadmap wordt een functie genoemd waarmee gebruikers met één tik een videoconferentievergadering vanaf al hun apparaten kunnen verlaten.

Het bedrijf zegt dat de verhuizing ten goede zal komen aan gebruikers die mogelijk hebben deelgenomen aan een vergadering met behulp van meerdere persoonlijke apparaten, bijvoorbeeld wanneer ze reizen of werken vanuit een gedeeld kantoor of openbare locatie.

Microsoft Teams-oproep verlaten

In het verleden zegt Microsoft dat gebruikers die deelnemen aan een gesprek vanaf meerdere persoonlijke apparaten mogelijk een aantal problemen hebben gezien bij het verlaten van een vergadering, waaronder het bijzonder gênante probleem van het vergeten de vergadering op een van hun vele apparaten te verlaten.

De update staat nog steeds vermeld als zijnde “in ontwikkeling”, maar heeft een verwachte algemene beschikbaarheidsdag van augustus 2022, wat betekent dat gebruikers mogelijk niet te lang hoeven te wachten.

Wanneer de functie wordt uitgebracht, is deze beschikbaar voor Microsoft Teams-gebruikers op desktop, web, iOS, Mac en Android.

De functie is de nieuwste in een reeks updates van het bedrijf, omdat het mogelijke problemen met Microsoft Teams voor gebruikers over de hele wereld wil oplossen.

Onlangs kondigde het bedrijf een nieuwe update aan die het voor gebruikers gemakkelijker maakt om hun webcam in of uit te schakelen tijdens een gesprek. In plaats van te rommelen met uw muis of toetsenbord om de vergaderingsfase te openen en vervolgens op het videopictogram te drukken, geeft een eenvoudige klik op een knop gebruikers nu volledige controle.

De nieuwste update kan ook ongelooflijk nuttig zijn, omdat Microsoft Teams ook werkt aan een upgrade van de “Interactieve grote galerij”, wat betekent dat uw oproepen binnenkort tot 49 videodeelnemers tegelijk kunnen bekijken.

De update betekent ook dat gebruikers met anderen kunnen communiceren via acties zoals pin en spotlight, en hun vergaderactiviteit kunnen observeren, zoals hand opsteken en reacties.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.