Terug naar het overzicht

29 juli 2022

Deze Microsoft Teams-update kan een van de grootste problemen met videogesprekken elimineren

Microsoft Teams krijgt eindelijk betere camerabesturing

Een van de meest vervelende onderdelen van videogesprekken zou binnenkort eindelijk kunnen worden opgelost voor Microsoft Teams-gebruikers.

Het bedrijf heeft aangekondigd dat het werkt aan een nieuwe update die het voor gebruikers eenvoudiger maakt om hun webcam in of uit te schakelen tijdens een gesprek.

Hoewel dit klinkt als een voor de hand liggende functie, hebben Microsoft Teams-gebruikers lang geworsteld met een onnodig complex proces om hun camera’s in of uit te schakelen – iets dat het bedrijf zegt dat het nu zal oplossen.

Microsoft Teams-camera

“In plaats van te rommelen met uw muis of toetsenbord om het vergaderingsfase te openen en vervolgens op het videopictogram te drukken, kan de gebruiker met een eenvoudige klik op een knop snel zijn videostatus regelen”, aldus het item voor de update in de officiële Microsoft 365 roadmap leest.

Het bedrijf voegt eraan toe dat de verandering zal komen voor alle gecertificeerde Teams Peripherals, wat betekent dat duizenden bedrijven over de hele wereld het moeten kunnen gebruiken. Dit betekent echter wel dat alleen desktopgebruikers van de nieuwe functie kunnen genieten wanneer deze wordt uitgebracht.

Microsoft zegt dat hoewel de functie nog in ontwikkeling is, het ergens in juli 2022 een algemene releasedatum verwacht, wat betekent dat deze in de komende dagen zou kunnen aankomen.

De update is de nieuwste upgrade voor Microsoft Teams, omdat het bedrijf ervoor wil zorgen dat zijn platform zo nuttig en intuïtief mogelijk is voor gebruikers over de hele wereld.

De lancering volgt op de lancering van een Microsoft AI- en machine learning-model gericht op het verbeteren van de audiokwaliteit tijdens videogesprekken. Getraind op 30.000 uur aan spraaksamples, omvatten de verbeteringen van het model echo-onderdrukking, het beter aanpassen van audio in slechte akoestische omgevingen en het in staat stellen van gebruikers om tegelijkertijd te spreken en te horen zonder onderbrekingen.

De updates zijn ook bedoeld om onderbrekingen of mensen die over elkaar heen praten tijdens een gesprek te verminderen. Teamgesprekken zullen niet langer een ongemakkelijke echo hebben wanneer iemand over een andere deelnemer praat, wat betekent dat gesprekken veel gemakkelijker moeten verlopen.

Bron: TechRadar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.