Terug naar het overzicht

27 juni 2022

Laatste updates van Microsoft Teams in mei en juni

In de nieuwste editie van ‘Wat is er nieuw in Microsoft Teams’ willen we u graag vertellen over nieuwe updates die het voor u gemakkelijker maken om relevante informatie te vinden met betrekking tot uitnodigingen voor vergaderingen. De nieuwste updates omvatten de mogelijkheid om te kiezen uit een selectie van manieren om uw uiterlijk op video te verfijnen, verbeterde mogelijkheden voor meertalige functies voor sterkere samenwerking en verdere verbeteringen aan aanpassingsopties.

Prestatie-updates

Pas helderheid en soft-focus videofilters aan

Als er slechte verlichting bestaat, kunt u de videokwaliteit verbeteren door het filter Helderheid aanpassen in te schakelen. U kunt Soft Focus ook gebruiken om een subtiel afvlakkingseffect toe te passen. Beide filters zijn nu beschikbaar, zowel voor als tijdens vergaderingen. Navigeer gewoon naar de apparaatinstellingen om deze filters in te schakelen. Momenteel is Soft Focus niet beschikbaar voor EDU-tenants.

Samenmodus voor iedereen weergeven

Met de Together-modus kunnen vergaderingen nog interactiever zijn en kunnen deelnemers dezelfde ruimte zonder beperkingen delen. Zo kunnen organisatoren deze modus starten voor alle deelnemers en kunnen presentatoren deze gebruiken om informatie met hen te delen. Voorheen kon deze weergave alleen worden ingeschakeld voor uw eigen persoonlijke weergave. Als u deze functie wilt inschakelen, vinkt u de optie Samenmodus voor iedereen selecteren aan nadat u een scène hebt gekozen. Alle deelnemers aan de vergadering kunnen vervolgens samen deelnemen aan deze meeslepende ervaring. Dit is momenteel alleen beschikbaar voor Teams Desktop-gebruikers.

Ondersteuning voor meerdere vensters voor Teams voor VDI voor Azure Virtual Desktop, Windows 365 en VMware

Teams-ondersteuning voor meerdere vensters is beschikbaar voor virtuele desktopinfrastructuur (VDI) voor Azure Windows Desktop, Windows 365 en VMware. De multi-window mogelijkheid biedt gebruikers de mogelijkheid om chats, vergaderingen of gesprekken te openen als afzonderlijke vensters, waardoor tijd en moeite wordt bespaard door nuttige dingen bij de hand te houden.

Om te controleren of meerdere vensters is ingeschakeld, klikt u met de rechtermuisknop op een chat en controleert u of de optie “pop-out chat” beschikbaar is. Als dit het geval is, is multi-window met succes ingeschakeld.

Bovendien bevinden vergader- en oproepbedieningen zoals dempen, video, chatten en vertrekken zich nu boven aan het vergaderingsvenster. Dit is zodat ze altijd beschikbaar zijn en nooit de onderliggende inhoud blokkeren.

Give and Take Control voor Teams op VDI voor Citrix

Give and Take Control voor Microsoft Teams is nu beschikbaar op VDI voor Citrix. Met Give and Take Control kan een deelnemer aan de vergadering de gedeelde inhoud van de presentator beheren tijdens het delen van het scherm. Een presentator kan het beheer van de gedeelde inhoud toewijzen aan een andere deelnemer aan de vergadering om acties uit te voeren, zoals het presenteren of wijzigen van bestanden. Zowel de presentator als de deelnemer aan de vergadering hebben controle over het delen en de presentator kan op elk gewenst moment de controle terugnemen.

Een deelnemer aan de vergadering kan controle aanvragen terwijl een andere deelnemer inhoud deelt. Deelnemers die inhoud delen, kunnen verzoeken goedkeuren of weigeren. Wanneer de aanvrager controle heeft, kan hij selecties maken, bewerken en andere wijzigingen aanbrengen in het gedeelde scherm.

Achtergrondvervaging voor VDI op Azure Virtual Desktop en Windows 365

Achtergrondvervagingseffecten zijn nu beschikbaar voor VDI op Azure Virtual Desktop en Windows 365. Gebruikers op Teams voor VDI op Azure Virtual Desktop en Windows 365 kunnen vergaderingen persoonlijker maken en onverwachte afleidingen voorkomen door achtergrondeffecten toe te passen. Deelnemers aan de vergadering kunnen een van de beschikbare afbeeldingen selecteren om hun achtergrond te wijzigen of ervoor kiezen hun achtergrond te vervagen.

Dynamische noodoproepen voor thuiswerken op VDI voor VMware

Dynamische noodoproepen zijn nu ingeschakeld voor Teams op VDI voor VMWare, zodat gebruikers noodoproepen kunnen maken terwijl ze vanuit huis werken. Het stelt gebruikers ook in staat om het adres dat aan hulpverleners wordt doorgegeven te valideren (en indien nodig te bewerken).

Microsoft Teams Togheter

Apparaten & Teams Vergaderruimten

Direct Guest Join voor Microsoft Teams Rooms op Android:

Android-gebruikers kunnen nu rechtstreeks deelnemen aan Zoom-vergaderingen via Microsoft Teams Rooms. Als u deze functie wilt gebruiken, plant u gewoon een nieuwe vergadering op Zoom of stuurt u een bestaande vergadering door naar uw Microsoft Teams-kamer en wordt deze weergegeven in de agenda. Selecteer op uw Teams Rooms-apparaat ‘Deelnemen’ om deel te nemen aan de vergadering. Momenteel worden alleen camera’s en microfoons ondersteund, maar in de toekomst zal extra functionaliteit worden toegevoegd. Momenteel worden de Poly Studio X30 en Poly Studio X50 ondersteund, met binnenkort extra apparaatfabrikanten.

Horizontale deelnemersgalerij:

Tijdens presentaties kan inhoud worden gedeeld of kunnen deelnemers worden uitgelicht door videofeeds horizontaal en onder het vergaderstadium te oriënteren. Dit zorgt voor meer flexibiliteit in de vergaderfase. U kunt de locatie van de deelnemersgalerij wijzigen via de lay-outkiezer op de Teams Rooms-console.

Gecertificeerde apparaten

Logitech Zone True Wireless-oordopjes

Logitech Zone True Wireless Bluetooth-oordopjes zijn gecertificeerd voor Microsoft Teams. Met ruisonderdrukking en meeslepend geluid bieden deze oordopjes een hoogwaardige audio-ervaring die perfect is voor het nemen van vergaderingen en gesprekken in lawaaierige werkruimten. De hybride ANC in deze oordopjes is ongelooflijk effectief voor het blokkeren van externe geluiden – plus transparantiemodus betekent dat je mensen tegen je of andere geluiden kunt horen praten zonder de oordopjes uit te hoeven doen. Gebruikers kunnen tegelijkertijd hun computer en smartphone aansluiten en vervolgens de oordopjes aanpassen en bedienen met de Logi Tune-app.

Huddly L1

De Huddly L1 camera is nu gecertificeerd voor Microsoft Teams Rooms voor grote en middelgrote ruimtes. Met behulp van een één inch beeldsensor en een aangepaste lens die is ontworpen voor grote vergaderruimten, legt de Huddly L1 alle deelnemers aan de vergadering vast in scherpe kwaliteit. Er zijn tegenwoordig meer vergaderingen dan ooit, dus technologie als deze maakt vergaderingen productiever. De neural engine in de camera is getraind en geoptimaliseerd om mensen in grote vergaderruimtes te detecteren. Hierdoor kunnen deelnemers deelnemen aan een video-ervaring die inclusief en productief is.

Yamaha ADECIA tafelbladoplossing

Yamaha’s ADECIA Tabletop Solution is gecertificeerd voor Microsoft Teams Rooms. Deze aanpasbare audio-oplossing detecteert en configureert automatisch componenten en optimaliseert audio voor middelgrote ruimtes. De Dante-compatibele tafelmicrofoon is voorzien van luidsprekervolgtechnologie en zes aanpasbare directionele modi.

Shure digitale signaalprocessor

Shure’s IntelliMix room audio software digitale signaalprocessor is nu gecertificeerd voor Microsoft Teams Rooms wanneer geïnstalleerd op de Lenovo ThinkSmart Core. Shure’s Microflex Ecosystem-portfolio maakt het eenvoudiger dan ooit om audio op te nemen in uw volgende hybride vergadering. De volgende generatie MXA920 plafondarraymicrofoon met automatische dekkingstechnologie biedt deelnemers een inclusieve audio-ervaring, naast eenvoudige positioneringsinformatie voor audiogebaseerde camerabesturing.

Chat & Samenwerking

Extra taalondersteuning voor voorgestelde antwoorden voor mobiele apparaten

Voorgestelde antwoorden worden nu ondersteund in het Spaans, Nederlands, Portugees, Zweeds, Frans, Fins, Duits, Hongaars, Italiaans, Chinees, Hebreeuws, Japans, Noors, Russisch, Koreaans, Tsjechisch, Deens, Turks en Pools. De automatische antwoorden zijn standaard ingeschakeld, maar kunnen worden uitgeschakeld.

Uw status voor een vergadering kiezen

Organisatoren en deelnemers kunnen hun beschikbaarheid voor vergaderingen opgeven in de agenda. De opties zijn gratis, bezet of Out of Office. Bovendien kunnen organisatoren een privévergaderingsmethode selecteren waarmee gebruikers vergaderingsgegevens voor andere gebruikers kunnen verbergen wanneer hun agenda wordt gedeeld.

Verplichte opmerkingen voor goedkeuringen App in Teams

Teams-beheerders kunnen een sjabloon configureren die vereist dat goedkeurders notities achterlaten wanneer ze op een verzoek reageren. Dit kan worden gedaan vanuit het Teams-beheercentrum, vanuit de instellingen van de app.

Gegevensexport binnen de Approvals App

Via de app Goedkeuringen kunt u nu uw goedkeuringsgegevens binnen een geselecteerde periode exporteren naar een Excel-bestand.

Beheer

Verbetering van het app-gebruiksrapport – ondersteuning voor Line of Business-apps

Rapportage over het gebruik van de Teams-app in M365-tools is nu afgestemd op de nieuwste wijzigingen van ons beheercentrum. Hierdoor kunnen beheerders statistieken bijhouden over al het verschillende app-gebruik en dieper ingaan op één specifieke toepassing.

Details van beleidsbewerkingen in een uitgebreid activiteitenlogboek

Het activiteitenlogboek bevat nu meer specifieke details over beleidsbewerkingen. Beheerders kunnen bijvoorbeeld eenvoudig groepsbeleidstoewijzingen en andere gerelateerde activiteiten bijhouden die hebben plaatsgevonden. Daarnaast worden kolommen zoals groepsnaam, beleidstype, beleidsnaam, ingediend door en algemene status toegevoegd voor een beter begrip van een beleidsbewerking.

De externe app-id van de app op maat weergeven op de pagina Apps beheren en de pagina App-details

Externe app-id is een app-id die is gedefinieerd tijdens het maken van apps. Het is alleen van toepassing op apps op maat. U kunt de externe app-id bekijken op de pagina Apps beheren wanneer u de kolom inschakelt in kolominstellingen. U kunt het ook bekijken op de pagina met app-details voor een app op maat.

Teams voor onderwijs

Loopbaancoach – Inzichten in studentenactiviteiten

Faculteit en personeel kunnen inzichten voor geaggregeerde inzichten in studentenactiviteiten bekijken in Career Coach. Dit omvat studentenvaardigheden, carrièrebelangen en vooruitgang op carrièregerelateerde activiteiten. Dit item is vertraagd, maar zal binnenkort uitkomen.

Eerstelijnswerkers

Team Templates Onderhoud

Verbeteringen aan teamsjablonen met meer apps en kanalen die standaard worden geleverd binnen de vooraf door Microsoft geleverde teamstructuur.

Walkie Talkie-app in Teams wordt nu ondersteund op Crosscall-apparaten

Walkie Talkie is een Teams-app met een speciale push-to-talk-knop op Crosscall-apparaten. Hiermee kunnen eerstelijnswerkers duidelijk en direct met elkaar communiceren, terwijl ze ook hun gesprekken versleuteld hebben.

Overheid

Nieuwe standaardinstellingen bij het openen van Office-bestanden Voor Overheidsclouds

Gebruikers kunnen hun standaardvoorkeur instellen als Browser, Desktop of Teams bij het openen van Office-bestanden (Word, Excel en PowerPoint) die worden gedeeld in Teams. Bureaubladinstellingen kunnen worden ingesteld op de nieuwste Office-clients als deze actief en geïnstalleerd zijn. Het proces van het bijwerken van standaardinstellingen is vrij eenvoudig.

Bron: wizardit

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.