Terug naar het overzicht

26 april 2023

Krachtige gratis app: Microsoft Forms in Microsoft 365

Microsoft 365 is een van de meest populaire cloudplatforms ter wereld, met ongeveer 345 miljoen betaalde plaatsen.

Een van de redenen voor de aanhoudende groei is de suite van cloudtools die in de service worden aangeboden. Gebruikers krijgen een stal van meer dan 20 verschillende apps, waaronder de kern MS Office-suite.

Met zoveel verschillende apps is het niet ongebruikelijk dat sommige ongebruikt blijven. Bedrijven zijn zich er misschien niet eens van bewust dat ze toegang hebben tot deze andere handige tools. Een van de handigste apps die je krijgt met een Microsoft 365-abonnement is Microsoft-formulieren.

Van het verzenden van klantenenquêtes aan het einde van het jaar tot het beoordelen van de bereidheid tot verandering, Forms maakt het eenvoudig. Deze online enquête- en formulierbouwtool heeft organisaties veel te bieden. En als je een abonnement op Microsoft 365 hebt, krijg je formulieren al gratis meegeleverd.

Wat is Microsoft Forms?

Microsoft Forms is een drag-and-drop formulier, quiz en enquête maker. Het is eenvoudig te gebruiken en stelt u in staat om enquêtes via een link te verzenden. Ontvangers kunnen uw formulier online invullen vanaf elk apparaat.

Zodra ontvangers de enquête hebben ingevuld, komen de resultaten onmiddellijk in de software. U kunt de verzamelde resultaten in kaart zien in de software. U kunt de resultaten ook exporteren naar Excel.

Aan de slag met formulieren:

 1. Ga naar Forms.office.com en meld u aan bij uw Microsoft-account.
 2. Kies “Nieuw formulier” of “Nieuwe quiz: in het bovenste menu
 1. Klik op “Nieuw toevoegen” om een nieuw formulierveld toe te voegen. U kunt kiezen uit veldtypen:
 • Keuze (d.w.z. meerkeuzevraag)
 • Sms
 • Rating
 • Datum
 • Ranking
 • Likert: (een schaal die attitudes/meningen over een onderwerp vastlegt)
 • Net Promoter Score® (een schaal van “niet waarschijnlijk” tot “zeer waarschijnlijk”)
 • Sectie (scheidingsteken dat een titel en afbeelding kan bevatten)
 • 4. Voer uw vragen in.
 1. Als u klaar bent, klikt u bovenaan op “Verzenden”. U kunt de enquête distribueren met behulp van de volgende opties:
 • Een koppeling naar een webformulier maken
 • E-mail
 • QR-code
 • Insluiten in een webpagina
 • Via Facebook of Twitter

Voordelen van het gebruik van Microsoft Forms

Het is inbegrepen in Microsoft 365-abonnementen

Als u zich al abonneert op Microsoft 365, is het logisch om Formulieren te gebruiken. Het kan u geld besparen als u een afzonderlijke enquêtetool gebruikt, zoals Survey Monkey. Het is gemakkelijk toegankelijk door u aan te melden met uw Microsoft-account.

Het bespaart tijd

Het versturen van een enquête per e-mail is tijdrovend. U moet zich zorgen maken over e-mails die stuiteren als gevolg van een bijlage. Je moet ook tijd besteden aan het verzamelen van alle resultaten zodra ze binnenkomen.

Het gebruik van MS Forms kan u veel tijd besparen. Mensen hoeven niets te downloaden of een e-mailbestandsbijlage te openen. Ze volgen gewoon uw link en vullen het formulier online in. Zodra ze de enquête invullen, krijg je het resultaat. Forms verzamelt ook alle antwoorden voor u.

Krijg automatisch in kaart gebrachte resultaten

U kunt de resultaten van de enquête snel zien in zinvolle grafieken. Formulieren maakt het eenvoudig om naar Excel te exporteren als u de enquêteresultaten naar een ander platform wilt uploaden.

Op het tabblad ‘Reacties’ kunt u de muisaanwijzer op de resultaatgrafieken plaatsen om de details te bekijken.

Het is gemakkelijk te gebruiken

Er is een zeer lage leercurve met Microsoft Forms. De interface is intuïtief en eenvoudig, dus zowat iedereen kan erin springen en ermee aan de slag gaan.

Op welke manieren kunt u gebruikmaken van Microsoft Forms?

Jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek

Het gebruik van een webgebaseerde enquête kan uw responspercentage van klanten verhogen. Ze kunnen uw tevredenheidsenquête vanaf elk apparaat invullen, waardoor het voor hen snel en gemakkelijk wordt.

U kunt direct resultaten zien. Breng ze vervolgens in kaart om inzicht te krijgen in wat uw bedrijf goed doet en wat u kunt verbeteren.

Worker Security Awareness Quiz

Stuur een security awareness quiz naar uw medewerkers met behulp van Formulieren. Het kan eenvoudig worden geïntegreerd in uw cybersecurity-bewustzijnstraining. Het platform vertelt je ook de gemiddelde reactietijd per persoon.

Enquête over wijzigingsgereedheid

Verandermanagement is een groeiende focus van veel organisaties. Dit komt door de snelheid van technologiegedreven transities. U kunt Formulieren gebruiken om de gebruikersgereedheid voor de acceptatie van wijzigingen te verbeteren. Maak een enquête over de gereedheid voor wijzigingen en verzend deze naar de betrokken groepen.

Registratie van evenementen

Organiseert u een evenement? U kunt eenvoudig registratiegegevens verzamelen. Stuur een link Formulieren via QR-code, sociale media, sms of e-mail.

Vrijwilligersregistratieformulier

Sluit een MS Forms-registratieformulier in op uw webpagina om vrijwilligers aan te melden. Het platform verzamelt automatisch verschillende talenten of andere vrijwilligersinformatie. Dit helpt je om de talenten van mensen beter af te stemmen op jouw behoeften.

En meer

Meer ideeën vindt u in de formuliersjablonen. Zoals:

 • Onderzoek naar concurrentieanalyse
 • Feedbackenquête na het evenement
 • Aanvraagformulier kantoorfaciliteit
 • Medewerkerstevredenheidsonderzoek
 • Enquête over productprijzen
 • Food catering aanvraagformulier
 • Het datumformulier opslaan
 • Inschrijvingsformulier
 • voor cursussen

Wil je meer uit Microsoft 365 halen?

De kans is groot dat uw bedrijf met M365 enige waarde op tafel laat liggen. Bel ons vandaag op +31 0880333100 of mail info@alta-ict.nl nog voor meer informatie over onze Microsoft 365-ondersteuningsservices.

Bron: chalkline

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.