Terug naar het overzicht

25 april 2023

Eenvoudige toegang tot Microsoft 365-web-apps met cloud.microsoft-domein

Microsoft kondigde deze week aan dat het van plan is om zijn verschillende Microsoft 365-web-apps te verplaatsen naar een uniform cloud.microsoft-domein. Dit zou echt moeten helpen om de toegang tot Microsoft 365-apps en -services op internet te vereenvoudigen, aangezien de verschillende subdomeinen die Microsoft momenteel gebruikt, resulteren in een inconsistente ervaring voor gebruikers.

“Naarmate Microsoft-cloudservices in de loop der jaren zijn gegroeid, is de domeinruimte waarop ze leven ook gegroeid – in de honderden. In de loop van de tijd heeft deze fragmentatie geleid tot toenemende uitdagingen voor de navigatie van eindgebruikers, administratieve eenvoud en de ontwikkeling van cross-app-ervaringen”, legde het Microsoft 365-team gisteren uit.

cloud.microsoft-domein

Microsoft heeft exclusieve rechten verkregen voor het .microsoft-topleveldomein, wat zal helpen om de betrouwbaarheid te waarborgen. Het bedrijf koos er echter voor om het uniforme domein cloud.microsoft te gebruiken om op een consistente en veilige manier toegang te bieden tot zijn verschillende Microsoft 365-apps.

“Er zijn ook anti-spoofing- en integriteitsvoordelen aan het hosten van dergelijke ervaringen op een exclusieve, doelbewust beheerde TLD zoals .microsoft versus een generieke TLD zoals .com,” legde het bedrijf uit. Dit is ook de reden waarom het bedrijf geen wijzigingen wilde aanbrengen in zijn microsoft.com domein, dat uitsluitend zal worden gebruikt voor marketing, ondersteuning en e-commerce.

Hoe het uniforme cloud.microsoft-domein werkt.

Binnenkort moeten gebruikers, in plaats van outlook.office365.com te gebruiken om toegang te krijgen tot de Outlook-webapp en teams.microsoft.com om toegang te krijgen tot de Teams-webapp, respectievelijk outlook.cloud.microsoft en teams.cloud.microsoft bezoeken. Microsoft zegt dat dit een geleidelijke overgang zal zijn en dat “in eerste instantie alleen net-nieuwe services” zullen worden geïmplementeerd op het cloud.microsoft-domein.

De softwaregigant zal klanten minstens 30 dagen van tevoren op de hoogte stellen wanneer het van plan is een Microsoft 365-web-app over te zetten naar het nieuwe cloud.microsoft-domein. Hierdoor kunnen organisaties de nodige wijzigingen aanbrengen in hun netwerkconfiguratie.

“In de meeste gevallen is er geen actie van de klant nodig om Microsoft 365-workloads op dezelfde manier te blijven gebruiken als vandaag”, aldus het Microsoft 365-team. Microsoft zal ook langetermijnomleidingen implementeren om ervoor te zorgen dat bestaande koppelingen en bladwijzers gebruikers omleiden naar het nieuwe domein.

Bron: petri

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.