Terug naar het overzicht

17 april 2022

Kiezen tussen Microsoft 365 versus G Suite? Wij kunnen u helpen!

Het grote platformdebat

Microsoft 365 versus G Suite kan ook sterke reacties en meningen oproepen.

Het zijn beide nuttige platforms, maar ze hebben duidelijke sterke punten en verschillen.

Wat is beter?

Het hangt van u en uw organisatie af!

Bedrijven kiezen hun platform om verschillende redenen.

Soms komt het neer op vertrouwdheid. Misschien ben je een jonge ondernemer en heb je altijd G Suite gebruikt. Misschien geven uw medewerkers de voorkeur aan Excel boven Google Spreadsheets, dus uw bedrijf gebruikt 365. Misschien gebruikt u Macs en vindt u G Suite eenvoudiger.

Nu zijn er een aantal mensen die absoluut hebben besloten om niet van platform te veranderen. Soms hebben mensen problemen met Microsoft of Google – en willen ze de ander niet uit principe ondersteunen. Misschien hebben ze hun bedrijf op een platform gebouwd en is de verstoring van het veranderen gewoon niet de moeite waard.

Als dit klinkt zoals jij , gaan we niet proberen je te overtuigen om te veranderen. Als uw platform voor u werkt, is dat geweldig.

ALTA-ICT kan voldoen aan de IT-behoeften van klanten aan beide zijden van het Microsoft 365 versus G Suite-debat.

Dat gezegd hebbende, gaat G Suite Legacy op 1 mei 2022 over op betaald. Mensen die de oudere versie hebben gebruikt, moeten hoe dan ook een wijziging aanbrengen , dus als je Microsoft 365 hebt overwogen, is dit misschien een ideaal moment om de sprong te wagen.

Wat is het verschil tussen Microsoft 365 versus G Suite?

G Suite en Microsoft 365 bieden beide een vergelijkbare service: een set apps waarmee gebruikers gegevens kunnen maken, beheren en opslaan en die informatie kunnen delen met andere gebruikers.

Maar elk platform heeft functies die kunnen helpen of belemmeren – afhankelijk van uw bedrijf.

G Suite

Google heeft zich van jongs af aan gespecialiseerd in cloudtechnologie. Met G Suite kunnen alle programma’s online worden gebruikt via een webbrowser, zonder dat gebruikers de software hoeven te downloaden. Dit kan goed werken voor creatief gerichte bedrijven met meerdere onafhankelijke contractanten, omdat het gemak van het delen van informatie het ideaal maakt voor samenwerking. Bedrijfseigenaren hebben niet de kosten van het betalen voor de accounts van hun contractanten – en individuen kunnen gemakkelijk delen vanuit hun Google Drive wanneer gegevenslekken en problemen met intellectueel eigendom (IP) geen grote zorg zijn.

Microsoft 365

Vanuit het oogpunt van compliance biedt het Microsoft-platform betere tools om gevoelige gegevens te beschermen, zelfs op bestandsniveau. Bedrijven die te maken hebben met CMMC-compliance, HIPAA en PII (persoonlijk identificeerbare informatie) moeten deze controles hebben.

En defensiebedrijven die level 3 CMMC-gegevens verwerken, moeten bijna specifieke Microsoft-programma’s gebruiken om aan de beveiligingsvereisten te voldoen!

Voor bedrijven als deze is Microsoft 365 veel beter geschikt voor het centraliseren van gegevens, het afdwingen van groepsbeleid en het aanscherpen van de controle over IP – en G Suite wordt niet aanbevolen.

Microsoft was te laat met het “cloudspel” – maar het heeft hard gewerkt om google in te halen om webbrowsertoegang te bieden tot apps voor werken op afstand.

Het Microsoft 365 vs. G Suite-gesprek

Hopelijk kun je zien dat er geldige redenen zijn voor bedrijven om hun platform te kiezen – of het nu Google of Microsoft is.

Maar wat als u niet zeker weet of u het optimale platform voor uw bedrijf gebruikt? Hier zijn enkele vragen om te stellen die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

Moet uw bedrijf van platform veranderen? 4 Vragen om te stellen:

  1. Draait het bij uw bedrijf meer om individuele creatieve bijdragen, of moet u gegevens centraliseren en de toegang beheren?
  2. Verwerkt uw bedrijf informatie die valt onder HIPPA-, PCI- of CMMC-compliance? Of kunt u gegevens delen zonder lekkage of IP-zorgen?
  3. Schaalt uw bedrijf op? Biedt uw platform u flexibiliteit om u voor te bereiden op toekomstige groei?
  4. Zijn de voordelen van het nieuwe platform de disruptie voor uw bedrijf waard?

Of u nu een team bent van G Suite of een team van Microsoft 365, ALTA-ICT kan uw bedrijf de IT-ondersteuning bieden die het nodig heeft. We willen helpen bij het opzetten van uw bedrijf voor succes, met optimale tools voor uw situatie – welk platform u ook kiest!

Als je de overstap van G Suite naar Microsoft 365 overweegt of gewoon wilt weten hoe je bedrijf het meeste uit je platform kan halen, neem dan contact op met ALTA-ICT voor een gratis adviesgesprek.

Bron: varay

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.