Terug naar het overzicht

13 juli 2022

Je kunt nu al je favoriete mensen bij elkaar zetten in Microsoft Teams

Je middelbare schoolclichés kunnen binnenkort deel uitmaken van oproepen op de werkplek vanwege een nieuwe update die naar Microsoft Teams komt.

Het videoconferentieplatform maakt een aanpassing aan de Together-modus waarmee organisatoren van vergaderingen specifieke plaatsen aan bepaalde deelnemers kunnen toewijzen.

Dit betekent dat teams van collega’s, vrienden of zelfs gewoon willekeurige groepen nu in specifieke gebieden kunnen worden geplaatst tijdens een Microsoft Teams-oproep, waardoor de dingen hopelijk een beetje netter en gemakkelijker voor het oog worden.

Je kunt niet bij ons zitten

Onthuld in de zomer van 2020 als een manier om mensen te verbinden die gescheiden zijn door de eerste pandemische lockdowns Microsoft Teams Together-modus zocht ernaar om alle aanwezigen naar een gedeelde virtuele achtergrond te brengen (met opties zoals een klaslokaal of vergaderruimte) in een poging om het gevoel te geven dat je met iedereen in dezelfde soom zit.

In zijn vermelding over de officiële Microsoft 365 roadmap, wordt de nieuwe update nog steeds vermeld als in ontwikkeling, met een verwachte lanceringsdatum van september 2022.

Na de release hoopt het bedrijf de functie te lanceren voor alle Microsoft Teams-gebruikers over de hele wereld op desktop en Mac.

Het nieuws is de nieuwste update voor de Together-modus, omdat het bedrijf ervoor wil zorgen dat Microsoft Teams relevant en nuttig blijft voor zijn klanten.

Een recente update betekent nu dat organisatoren van vergaderingen de optie hebben om de Together-modus in te schakelen voor alle deelnemers in een poging om de saamhorigheid te bevorderen voor die teams die misschien nog steeds gescheiden zijn. Gebruikers kunnen nu ook de Together-modus activeren voor Teams-oproepen van elke grootte, zelfs een-op-een.

In 2021 heeft Microsoft Teams ook een reeks nieuwe presentatormodi uitgerold die zijn ontworpen om Teams-gebruikers te helpen hun presentatiestijl aan te passen aan de gelegenheid. De opvallende modus plaatst bijvoorbeeld de videofeed van de presentator voor het diadeck, terwijl de reportermodus inhoud boven de schouder plaatst in de stijl van een nieuwsuitzending.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.