Terug naar het overzicht

18 augustus 2022

Jabra en Lenovo breiden samenwerking uit om eerste volledige Microsoft Teams Rooms-systeem te leveren

BEDRIJFSNIEUWS: Jabra en Lenovo breiden hun samenwerking uit om een naadloos, gebruiksvriendelijk vergaderruimtesysteem aan te bieden dat is geoptimaliseerd voor gebruik met Microsoft Teams Rooms – het Jabra PanaCast 50 Room System.

De speciaal gebouwde, modulaire ruimtekit biedt bedrijven die hun vergaderruimtetechnologie willen upgraden voor de hybride werkwereld verbeterde bedrijfsproductiviteit en samenwerkingsmogelijkheden. Het plug-and-play full room-systeem is een primeur van Jabra en is gecertificeerd voor en vooraf geladen met Teams Rooms-software.

Het systeem is voorzien van de Jabra PanaCast 50 en Lenovo ThinkSmart Core Kit.

Lenovo ThinkSmart and Jabra PanaCast 50
Lenovo ThinkSmart and Jabra PanaCast 50

De PanaCast 50 biedt innovatieve 180-graden Panoramische 4K-video en werkt naadloos samen met de front row-lay-out van Microsoft Teams Rooms om hybride vergaderingen inclusiever en boeiender te maken. Lenovo’s ThinkSmart Core Kit bevat de ThinkSmart Core en de ThinkSmart Controller, een 10-inch 10-inch 10-punts touch HD-scherm waarmee gebruikers vergaderingen kunnen initiëren en beheren, inhoud kunnen delen en kunnen werken met collega’s die op afstand werken.

“De typische vergadering is niet meer wat het was en het is tijd voor vergaderruimtetechnologie om de achterstand in te halen”, zegt Aurangzeb Khan, SVP van Intelligent Vision Systems bij Jabra. “We zijn verheugd om de unieke mogelijkheden van de PanaCast 50 te combineren met de innovatieve oplossingen van Lenovo om kantoren uit te rusten met oplossingen om inclusieve en interactieve vergaderingen voor iedereen te bevorderen, ongeacht waar ze zich bevinden. Het systeem werkt met één druk op de knop en kan werknemers naadloos verbinden, of ze nu persoonlijk zijn of vanuit huis verbinding maken.”

“De verschuiving naar hybride werken heeft ongetwijfeld geleid tot meer vraag naar vergaderruimten met videofunctionaliteit, daarom werken we samen met bedrijven als Jabra en Lenovo om speciaal gebouwde Microsoft Teams Rooms te ontwikkelen”, zegt Albert Kooiman, Senior Director van Microsoft Teams Devices Partner Engineering and Certification. “Door jabra en Lenovo’s hardware samen te brengen met Microsoft Teams-software kunnen gebruikers belangrijke Teams-functies ervaren, zoals de eerste rij en de intelligente camera, zowel voor mensen in de vergaderruimte als op afstand.”

De nieuwe productbundel biedt alles wat nodig is om een Teams Room in te richten. Dankzij het 180-gradenbeeld van de Jabra PanaCast 50 kan elke deelnemer worden gezien, ongeacht waar ze zitten. Dit wordt verder versterkt door Dynamic Composition, een intelligente cameratechnologie die Jabra samen met Microsoft heeft ontwikkeld en eerder dit jaar heeft uitgebracht. Het helpt de kloof tussen deelnemers aan persoonlijke en externe vergaderingen te overbruggen door een close-up te bieden van deelnemers in de kamer wanneer ze spreken.

Lenovo’s ThinkSmart Core wordt aangedreven door een 11e generatie Intel® Core™ vPro-processor® en biedt connectiviteit om elke configuratie van vergaderruimtes te ondersteunen. Het ingetogen maar stijlvolle ontwerp betekent dat het discreet kan worden geplaatst en het heeft poorten om meerdere audio- en visuele accessoires te ondersteunen, samen met geïntegreerd kabelbeheer. De gebruiksvriendelijke Teams Rooms-interface van de ThinkSmart Controller maakt hem ideaal voor vergaderingen en samenwerking. Het heeft geïntegreerde infraroodsensoren die detecteren wanneer deelnemers de kamer binnenkomen en het systeem automatisch in- en uitschakelen.

“We zijn verheugd om samen te werken met Jabra om bedrijven een manier te bieden om hun vergaderruimten in het hybride werktijdperk te brengen”, zegt Shannon MacKay, General Manager van Worldwide Smart Collaboration Business, Lenovo. “Door de kracht van onze ThinkSmart Core-oplossing te combineren met het intelligente videosysteem van de Jabra PanaCast 50 en Microsoft Teams Rooms-technologie kunnen we gebruikers in staat stellen om productievere en inclusievere vergaderingen te houden, ongeacht waar deelnemers zich bevinden.”

Voortbouwend op het eerste aanbod dat vorig jaar in EMEA beschikbaar werd gesteld, zal dit gezamenlijke aanbod het nieuwste volledige Teams Rooms-systeem van Jabra zijn. Het is vanaf 15 september te bestellenÞ 2022.

Meer informatie op de Jabra PanaCast 50 Room System website.

Bron: itwire

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.