Terug naar het overzicht

20 januari 2022

iPhone Companion Mode-ervaring voor Microsoft Teams Rooms

Met de companion-modus op Microsoft Teams kunnen gebruikers hun smartphone gebruiken om te communiceren met een Microsoft Teams-vergadering terwijl ze ook toegang hebben tot de vergadering op een andere client, zoals de Microsoft Teams-desktopclient of Microsoft Teams Rooms.

Als u deelneemt aan een vergadering, kunt u de mobiele Microsoft Teams-client openen. Bij het opstarten van de mobiele client ziet u een meldingsbalk met de vraag of u uw telefoon wilt gebruiken als begeleidend apparaat voor de actieve vergadering.

Microsoft heeft op 14 januari 2022 aangekondigd dat ze de Companion-ervaring op iOS verder zullen verbeteren.

Voor een betere hybride vergaderervaring kunnen Teams-gebruikers op hun iPhone met één tik deelnemen aan een vergadering op zowel hun apparaat als Microsoft Teams Rooms.

Audio op hun apparaat wordt automatisch uitgeschakeld om ervoor te zorgen dat echo niet optreedt. Bovendien zal de landingservaring op de iPhone worden geoptimaliseerd voor betrokkenheidsactiviteiten om het gemakkelijker te maken om de hand op te steken of te reageren, te chatten en alle deelnemers te zien.

Gebruikers zullen een nieuwe gebruikersinterface en -ervaring observeren wanneer ze deelnemen aan een vergadering op hun iPhone als een secundair apparaat. Gebruikers kunnen door het menu vegen om de vergadering te bekijken.

De verbeteringen zullen dit eind januari uitrollen en zullen naar verwachting begin februari worden voltooid.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.