Terug naar het overzicht

13 januari 2022

Instagram werkt aan een nieuwe functie waarmee je je profielraster kunt bewerken

Instagram werkt naar verluidt aan een nieuwe functie waarmee gebruikers berichten in hun profielraster kunnen herschikken. De functie is momenteel in ontwikkeling, maar de productieve app-reverse-engineer Alessandro Paluzzi is erin geslaagd om het voorafgaand aan de uitrol mogelijk te maken om ons een glimp te geven van hoe de functie eruit zou zien bij de release.

In een recente tweet deelde Paluzzi twee screenshots van de nieuwe functie. De eerste schermafbeelding toont het gedeelte Profielinformatie van de pagina Profiel bewerken met een nieuwe instelling Raster bewerken. Als u erop tikt, wordt een nieuw venster geopend met uw profielraster, zoals weergegeven in de tweede schermafbeelding. Op deze pagina kunnen gebruikers berichten slepen en neerzetten om ze opnieuw te ordenen en de lay-out van hun profielraster te wijzigen. Als u op de knop Gereed in de rechterbovenhoek van de pagina tikt, wordt de bewerkte rasterlay-out opgeslagen.

Op dit moment heeft Instagram geen details over deze functie gedeeld. Maar we verwachten dat het bedrijf meer informatie zal onthullen wanneer de functie klaar is voor primetime. Het is vermeldenswaard dat, aangezien de functie zich in een vroeg stadium van ontwikkeling bevindt, het een tijdje kan duren voordat deze wordt uitgerold naar bètatesters.

Samen met de nieuwe functie voor het bewerken van profielrasters werkt Instagram ook aan het terugbrengen van de chronologische feed. Het bedrijf bevestigde onlangs dat het de chronologische feed ergens dit jaar opnieuw zal introduceren, ongeveer zes jaar nadat deze werd vervangen door de huidige algoritmisch gesorteerde feed.

Bron: xda-developers

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.