Inhoudsopname komt naar Microsoft Teams Rooms op Android

Microsoft brengt langzaam nieuwe updates uit voor Microsoft Teams Rooms op Android (ook bekend als Collab Bar) die een groot aantal nieuwe functies toevoegen en ze steeds dichter bij MTR op Windows brengen. Een van de grootste dingen is naar mijn mening de opname van inhoud. Naast alleen de ondersteuning voor de aanraakconsole die in april of mei is toegevoegd.

Inhoudsopname was voorheen alleen beschikbaar in Microsoft Teams Rooms op Windows. Alle leveranciers boden de mogelijkheid om dit te doen met behulp van een bekabelde verbinding met HDMI of USB-C en zelfs draadloos met behulp van een eerste of derde partij adapter of op standaarden gebaseerde streaming met behulp van Miracast, Apple AirPlay en Google Cast.

Microsoft heeft zelf de mogelijkheid toegevoegd om te casten naar Microsoft Teams Rooms dankzij een app die verscheen in de app-lade in de mobiele Teams-client op iOS en Android. Hierdoor kun je draadloos je mobiele scherm of een PowerPoint-presentatie delen met een niet-drukke ruimte via Proximity Join. Casting werkt op zowel Windows- als Android-gebaseerde MTR’s.

Maar bekabelde inhoud via HDMI is nieuw en de meeste leveranciers hebben er een oplossing voor op hun nieuwste firmware. Als uw Microsoft Teams Room op Android-apparaat (Collab Bar) een aanraakconsole heeft, ziet u een nieuwe Share-knop.

Inhoudsopname komt naar Microsoft Teams Rooms op Android

Op het moment van schrijven hebben Yealink A20 en A30, Logi Rally Bar en AudioCodes RXV80 bekabelde inhoud via HDMI opgenomen. Yealink kan ook draadloze inhoud opnemen met behulp van hun WPP20 draadloze presenter-pod-oplossing die een Wi-Fi-verbinding gebruikt met een ingebouwde hotspot in Yealink-apparaten zoals hun Collab Bars en de MTouch-aanraakconsole voor de Yealink MVC-serie Microsoft Teams Rooms op Windows.

Teams Rooms HDMI support

Poly X30 en X50 hebben nog geen ondersteuning voor HDMI-opname.

Yealink A20 en A30 vereist een add-on-apparaat genaamd de VCH51 Yealink Sharing Box. Deze wordt aangesloten op de VCH-poort aan de achterkant van de A20/A30. De VCH-poort in Yealink is hun eigen technologie om CAT5/6-bekabeling te gebruiken om wat normaal USB-randapparatuur is aan te sluiten op Yealink-apparaten. De VCH51 voegt HDMI-inhoudsopname toe. En een speciale functie voor de BYOD-modus.

VCH51 - Yealink Sharing Box
VCH51 – Yealink Sharing Box

Logi Rally Bar heeft directe inhoudsopname door HDMI aan te sluiten op de achterkant van de bar. Logi werkt aan certificering van de Tap touch-console voor de Rally Bar in de “apparaatmodus” van Microsoft Teams. En ik weet ook dat er HDMI- en USB-poorten zijn onder het onderste paneel van de Tap. Deze kunnen nog niet worden gebruikt voor HDMI-opname, maar ik denk dat ze eraan werken voor een latere release.

AudioCodes RXV80
Logi Rally Bar

AudioCodes RXV80

Microsoft Principal Product Manager Lead in Microsoft Teams, Sandhya Rao behandelt het in de recente blogpost over Microsoft Teams Rooms op Android | Updates van augustus 2021. Naast HDMI-opname heeft ze het over Room Remote en 1080p video-ondersteuning bij uitgaande video. Allemaal geweldige toevoegingen en nog meer bewijs dat Teams Rooms op Android zeker een kandidaat kan zijn voor uw volgende vergaderruimteproject.

Raadpleeg de pagina met release-opmerkingen voor de volledige lijst met functies in Microsoft Teams Rooms op Android.

Bron: ucstatus