Terug naar het overzicht

20 juni 2021

Verschillende nieuwe functies voor Teams Rooms

Microsoft heeft vorige week verschillende nieuwe functies en verbeteringen aangekondigd voor de Teams Rooms-ervaring. Een nieuwe inhoudslay-out genaamd front row is het hoogtepunt onder de nieuwe aankondigingen. De nieuwe lay-out op de eerste rij verplaatst de videogalerij naar de onderkant van het scherm, zodat deelnemers in de ruimte collega’s op afstand van aangezicht tot aangezicht over een horizontaal vlak kunnen zien. En de inhoud van de vergadering wordt omgeven door agenda, taken en notities, die in realtime kunnen worden bijgewerkt. Ook wordt de vergaderchat weergegeven. Deze lay-out wordt ondersteund voor configuraties met één en twee schermen.

Andere nieuwe functies die naar Teams Rooms komen:

  • Met nieuwe videolay-outs voor Teams Rooms zal Microsoft de schermruimte maximaliseren door de videogalerij te splitsen over alle beschikbare schermen wanneer inhoud niet wordt gedeeld.
  • Met de mogelijkheid om meerdere videostreams vast te zetten of uit te lichten, kunt u een duidelijk beeld van de geselecteerde video’s behouden wanneer u zich in een kamer bevindt.
  • Deelnemers op afstand kunnen hun aanwezigheid in de ruimte promoten door deel te nemen aan de vergadering, waarvoor niet altijd iets hoeft te worden gezegd.
  • Live reacties, nu zichtbaar in een Teams Room, stellen je in staat om sentimenten te delen.
  • Bij gebruik van de klassieke videorasterlay-out waarschuwen chatbubbels de deelnemers in de ruimte voor het gesprek dat naast de vergadering plaatsvindt.
  • Nieuwe Teams Rooms op Surface Hub-ervaring komt eraan.
  • Met een nieuwe vergaderfase, een robuuste set bedieningselementen voor vergaderingen en populaire functies, waaronder scènes in de modus Samen, onderdrukking van achtergrondgeluid, chatbellen en live reacties, verrijkt Teams Rooms op Surface Hub de samenwerking voor de hybride werkplek. Je hebt gemakkelijk toegang tot je Microsoft 365-bestanden en kunt vol vertrouwen presenteren met functies zoals PowerPoint Live in Teams, zodat je dia’s, notities en je publiek allemaal in één weergave kunt zien.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.