Terug naar het overzicht

19 december 2022

Hybride werk ontgrendelen met Microsoft Teams-Rooms

In de afgelopen twee jaar is Microsoft Teams met sprongen gegroeid, zowel in zijn mogelijkheden als in zijn populariteit bij grotere organisaties. We onderzoeken hoe het kan helpen de uitdagingen van hybride werken in de onderneming aan te gaan

In de afgelopen tijd zijn we allemaal getuige geweest van een ongelooflijke hoeveelheid verandering in hoe mensen en organisaties werken, en nog belangrijker in hoe ze naar werk kijken. Het is duidelijk dat we aan de vooravond staan van dramatische veranderingen in onze werkomgeving, en organisaties proberen zich snel opnieuw af te stemmen om zich voor te bereiden op een heel andere werkdynamiek dan wat ze in het verleden hebben meegemaakt.

De ruimte voor videosamenwerking heeft ook een enorme verschuiving gezien – met kinderen die online gaan, organisaties die video toegankelijk maken voor alle teams en webinars en evenementen die naar het virtuele vlak gaan. Een belangrijke begunstigde van deze verschuiving is Microsoft Teams, dat snel is gegroeid naarmate de wereld video- en unified communications (UC) -technologie heeft omarmd. Met name bedrijven zijn overgestapt op Microsoft Teams omdat de functies aanzienlijk zijn geëvolueerd, waardoor het Gebruik van het Teams-platform niet alleen op persoonlijke apparaten mogelijk is, maar ook in Microsoft Teams Rooms (MTR’s).

Terwijl organisaties een post-pandemische overgang naar een hybride werkscenario overwegen, zijn Microsoft Teams Rooms klaar om een belangrijke rol te spelen bij het mogelijk en productief maken van de hybride werkplek van de toekomst.


De toekomst van werk is hybride

Er is een behoorlijke mate van consensus dat er de afgelopen maanden een dramatische verschuiving heeft plaatsgevonden in hoe we naar werk kijken en hoe we het liefst werken. Terwijl de technologie al enige tijd snel evolueerde om nieuwere manieren van werken te ondersteunen, introduceerde de pandemie organisaties, teams en werknemers wereldwijd in de ervaring van werken op afstand.

Volgens onderzoek van Gartner zegt “55% van de werknemers en 65% van de IT-medewerkers dat het al dan niet flexibel kunnen werken van invloed zal zijn op het feit of ze in hun baan blijven.” Forbes citeert microsoft’s 2022 Work Trends Index schat dat “53% van de werknemers prioriteit zou geven aan gezondheid en welzijn boven werk. 47% heeft meer kans om familie en hun persoonlijke leven op de eerste plaats te zetten.”

Het is duidelijk dat de snelle verschuiving naar werken op afstand tijdens de pandemie werknemers en managementteams een volledig nieuw perspectief gaf op hoe werk zou kunnen zijn. De eerste voordelen die de meeste mensen ontdekten, was het voordeel van flexibiliteit in waar en wanneer ze werken. Velen van ons realiseerden zich dat er manieren waren om productief te zijn op het werk, zelfs zonder aanwezig te zijn op kantoor. Anderen realiseerden zich de voordelen van het niet hoeven pendelen naar het werk.

Leiders en organisaties beginnen met het proces van het begrijpen van de veranderingen in hoe hun teams en organisaties in de toekomst willen werken en samenwerken. Het is vrij duidelijk geworden dat de toekomst van werk flexibel moet zijn om verschillende soorten werkvoorkeuren en filosofieën te ondersteunen.

gartner.com

Hoewel we ons nog in de beginfase bevinden om te begrijpen hoe de toekomst van werk eruit kan zien, zijn er een paar dingen die al duidelijk lijken.

Individuele voorkeuren zijn belangrijk – Werknemers hebben nieuwe verwachtingen over hoe hun werkleven zou moeten zijn, en organisaties moeten flexibel zijn en ervoor zorgen dat individuele zorgen en voorkeuren worden overwogen bij het creëren van de nieuwe werkomgeving

Sta flexibele werkregelingen toe – Organisaties moeten overstappen op een nieuw soort werkmodel dat individuen en teams veel meer flexibiliteit biedt over WAAR ze werken, maar ook in WANNEER ze werken en samenwerken. Dit betekent dat zowel synchrone als asynchrone samenwerking aan teamleden moet worden toegestaan

Help werknemers productiever te zijn – Een langere pauze van woon-werkverkeer heeft veel mensen (niet allemaal) doen beseffen dat het lange woon-werkverkeer iets is waar ze niet naar terug willen. Organisaties moeten hier begrip voor hebben en hen helpen doelgerichter, productiever, wendbaarder en flexibeler te worden.

Diverse ruimtes maken verschillende soorten werk mogelijk – Verschillende soorten werk vereisen verschillende soorten interacties tussen teams. Teams moeten soepel kunnen schakelen tussen verschillende virtuele en echte werkruimten, afhankelijk van of ze moeten communiceren, coördineren of zich concentreren op individueel werk

Technologie en workflows moeten beide evolueren – De hybride werkomgeving vereist dat de organisatie werkruimten herontwerpt naar nieuwe parameters, maar vereist ook een herontwerp van organisatorische workflows. Nieuwe hybride processen en praktijken moeten billijk en eerlijk zijn voor werknemers, ongeacht hun model of locatie van werk.

Bij het bouwen van een nieuwe hybride werkinfrastructuur moeten bedrijfsleiders al deze inzichten in gedachten houden en een oplossing kiezen die krachtig en flexibel is. Inspelen op uiteenlopende eisen is essentieel als ze de kloof tussen fysieke en digitale werkplekken effectief willen overbruggen.


Hoe Microsoft Teams Rooms hybride werken ondersteunt

Hoewel verschillende samenwerkingsplatforms capabele hybride werkoplossingen bieden aan bedrijven over de hele wereld, zijn Microsoft Teams Rooms snel geëvolueerd om veel van de mogelijkheden te bieden die het onderscheidt. Dit cloudgestuurde platform heeft niet alleen krachtige virtuele werkmogelijkheden, maar biedt ook een robuuste en flexibele oplossing voor fysieke vergaderruimten die belangrijk blijven voor organisaties.

Rechtvaardige en inclusieve omgeving voor alle deelnemers – Microsoft Teams Rooms zijn ontworpen om een gebruiksvriendelijke en inclusieve vergaderruimte te bieden waar iedereen (op afstand of persoonlijk) volledig kan deelnemen en deelnemen. Innovatieve lay-outs zoals de eerste rij laten deelnemers op de kamer externe collega’s zien alsof ze zich in dezelfde ruimte bevinden. Ze kunnen ook mensen, inhoud en chat tegelijkertijd bekijken

hybride meetings

Intelligente audio en video – Geavanceerde cameramogelijkheden in combinatie met AI helpen iedereen gezien en gehoord te worden, waar ze zich ook bevinden. Deelnemers op afstand hebben het gevoel dat ze zich in dezelfde ruimte bevinden dankzij hoogwaardige audio en video en automatische framing die zich richt op de actieve luidspreker.

Intuïtieve en consistente ervaring, altijd – MTR’s brengen één consistente Microsoft Teams-ervaring naar elke ruimte, van een privéwerkruimte tot een grote trainingsruimte. One-touch gesprekken, draadloze connectiviteit, ruimteplanning en agenda-integratie zorgen ervoor dat vergaderingen altijd op tijd beginnen.

Flexibele hardware voor elke kamergrootte of type – Ondersteuning voor meerdere schermen, camera’s en microfoons en luidsprekers betekent dat iedereen met evenveel gemak kan worden gezien, gehoord en inhoud kan delen. Dit helpt iedereen zich hechter en meer betrokken te voelen, zodat ze volledig kunnen samenwerken. Soepele integratie tussen alle hardware-apparaten in de ruimte is mogelijk met gecertificeerde Microsoft Teams Rooms-hardware


Het kantoor opnieuw uitvinden met Microsoft Teams Rooms

Terwijl organisaties navigeren door de vele uitdagingen die een hybride werkomgeving kan creëren, is het uiterst belangrijk dat ze de samenwerkingstools hebben om te slagen. Het kantoor blijft een belangrijk element voor organisaties, maar moet opnieuw worden bekeken in termen van hoe het verschillende soorten workflows en voorkeuren van werknemers kan ondersteunen.

Het overbruggen van de kloof in ervaringen terwijl je samenwerkt vanuit digitale en fysieke werkplekken is daarom van cruciaal belang. In deze context kunnen Microsoft Teams Rooms een krachtige, inclusieve en uitgebalanceerde oplossing bieden voor fysieke vergaderruimten, een oplossing die hybride teams helpt zich meer verbonden en betrokken te voelen.

Bron: actis.co

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.