Terug naar het overzicht

19 september 2021

Hoe gebruik je Microsoft Teams Direct Guest Join met Zoom

Als uw bedrijf zowel Zoom als Microsoft Teams gebruikt, wilt u wellicht Microsoft Teams directe gastdeelname voor Zoom inschakelen.

Met deze functie kunnen Microsoft Teams-gebruikers met één klik deelnemen aan Zoom Meetings. Als u ervoor kiest om geen directe gastdeelname in Teams in te stellen, is het handmatige proces van inbellen bij Zoom Meetings – of een videovergadering van derden – vervelend en kan uw vergadertijd verkorten.

Stel in plaats daarvan directe gastdeelname in om snel toegang te krijgen tot Zoom Meetings vanuit uw Teams-omgeving.

In deze blog behandelen we:

  • Wat is een Zoomroom?
  • Wat is een Microsoft Teams-ruimte?
  • Wat is directe guest join?
  • Kan een Zoom Room deelnemen aan een Teams-vergadering?
  • Hoe neem ik deel aan een Zoom meeting met MTR?

Voordat we ingaan op de technische aspecten, laten we ervoor zorgen dat we bekend zijn met enkele van de termen en technologieën die we in dit bericht gaan gebruiken.

Wat is een Zoomroom?

Een Zoom Room is een op software gebaseerd ruimtesysteem dat is geïntegreerd met het Zoom-platform.

Zoom Rooms is ontworpen om videoconferenties op locatie mogelijk te maken en bevat de hardware en software die nodig is om Zoom Meetings in een vergaderruimte of vergelijkbare ruimte te houden.

Abonnees kunnen hun eigen hardware meenemen; anders kan Zoom het tegen een meerprijs leveren.

Wat is een Microsoft Teams-room?

Een Microsoft Teams Room, of MTR, is een service waarmee bedrijven hun vergaderhardware kunnen integreren met Teams en Skype voor Bedrijven.

Net als Zoom Rooms is het bedoeld voor zakelijk gebruik. Een standaardabonnement omvat een telefoonsysteem en audioconferenties, terwijl een premiumabonnement beheerde kamerplanning en voorraadbeheer toevoegt.

Microsoft-Teams-room-setup

Wat is directe guest join?

Directe gastdeelname is een functie waarmee gebruikers van Microsoft Teams Room met één klik kunnen deelnemen aan onlinevergaderingen van derden, zoals Zoom Meetings.

(Deze functionaliteit werkt ook in de tegenovergestelde richting: Zoom Room-gebruikers nemen deel aan een Microsoft Teams-videovergadering, die we hieronder bespreken).

Microsoft Teams directe gastdeelname voor Zoom Rooms stelt Teams-gebruikers in staat om het vervelende proces van het invoeren van een vergaderings-ID en toegangscode over te slaan elke keer dat ze deelnemen aan een Zoom-gesprek.

Uw IT-beheerder kan Teams Room-apparaten inschakelen om deel te nemen aan vergaderingen van derden door deze instructies te volgen.

Als je problemen hebt om verbinding te maken met de service van derden na het instellen van directe gastdeelname in Microsoft Teams, moet je IT-beheerder mogelijk URL’s goedkeuren. Deze URL’s zijn te vinden in de instructies of door rechtstreeks contact op te nemen met de externe service.

Kan een Zoom Room deelnemen aan een Teams-vergadering?

Ja, Zoom Rooms kan deelnemen aan een Teams-vergadering zolang een beheerder directe gastdeelname in Zoom heeft ingesteld.
Hoewel het dezelfde naam heeft als de Microsoft Teams-functie, wordt het afzonderlijk geconfigureerd in de Zoom-app.

Hoe neem ik deel aan een Zoom meeting met MTR?

Als je vanuit Teams wilt deelnemen aan een Zoom-vergadering, kun je Zoom en Microsoft Teams verbinden met behulp van de Zoom Microsoft Teams-plug-in.

Zoom-plugin-for-Microsoft-Teams

Je vindt de plug-in in de Zoom Apps Marketplace, samen met andere apps van derden die uitbreiden wat Zoom kan doen (denk aan brainstormen via digitaal canvas of samenwerken aan projectbronnen).

Voor alle app-only meetings kunnen gebruikers met de Zoom Microsoft-plug-in rechtstreeks vanuit Microsoft Teams Zoom Meetings starten, plannen en eraan deelnemen.

Een @Zoom-vermelding in een Teams-kanaal zal bijvoorbeeld onmiddellijk een Zoom-vergadering starten.

Je kunt ook deelnemen aan Zoom-vergaderingen vanuit Microsoft Teams Rooms door directe gastdeelname in te schakelen.

Bron: dispatch.m.io

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.