Terug naar het overzicht

06 mei 2023

Herontwerp van OneDrive voor werk en school op het web door Microsoft

Microsoft heeft afgelopen 2 mei een groot visueel en functioneel herontwerp van OneDrive voor werk en school op het web aangekondigd dat in sommige opzichten het OneDrive-consumentenaanbod nabootst. Maar de meeste van deze updates zijn nog niet beschikbaar.

“De nieuwe OneDrive-ervaring voor werk en school begint met de OneDrive-startpagina en omvat bestandservaringen in Microsoft 365”, schrijft Jason Moore van Microsoft in de aankondigingspost. “Het is zowel een visuele als functionele upgrade die is ontworpen om u te helpen snel bij bestanden te komen en uw inhoud op meerdere manieren georganiseerd te houden, zonder dat u hoeft te organiseren. De nieuwe functies en het verbeterde ontwerp maken het sneller om toegang te krijgen tot al je persoonlijke, gedeelde en teambestanden in OneDrive, zodat je productiever kunt zijn.”

Een vernieuwde OneDrive-thuiservaring is vandaag beschikbaar, maar de meeste nieuwe functies komen later.

Een sectie ‘Voor jou’, vergelijkbaar met wat we vandaag zien in OneDrive voor consumenten, geeft bijvoorbeeld AI-aangedreven bestandsaanbevelingen weer boven aan de startweergave. In een nieuwe gedeelde weergave worden de bestanden weergegeven waaraan u met bijdragers werkt. die functie komt “dit kwartaal”, zegt Microsoft. En met nieuwe weergaven Personen en Vergaderingen kunt u bestanden op contextspecifieke manieren bekijken, waarbij beide later dit jaar worden uitgerold.

De OneDrive-ervaring in Teams heeft dezelfde look en feel als OneDrive voor het web.

De OneDrive-ervaring in Teams heeft dezelfde look en feel als OneDrive voor het web. Bron: Microsoft

In het gedeelte Recent op de startpagina kunt u nu al uw bestanden bekijken, of alleen Word-, Excel-, PowerPoint- of PDF-bestanden. Maar in de toekomst kunt u de weergave filteren en vervolgens naar alleen dat type bestand zoeken. Microsoft voegt later dit jaar de mogelijkheid toe om de kleur van mappen te wijzigen. Bestanden die u als ‘favoriet’ markeert in de Microsoft 365-app, worden weergegeven in de nieuwe weergave Favorieten. En later dit jaar kunt u snelkoppelingen voor bestanden maken in OneDrive.

Voor het delen neemt Microsoft de uniforme ervaring voor het delen van bestanden over die het elders in Microsoft 365 gebruikt, met een duidelijkere “Copy link” -ervaring. Maar ook dat komt pas later dit jaar. En Microsoft brengt al deze updates naar de OneDrive-app voor Microsoft Teams … “tegen het einde van het jaar.”

Maar de grootste veranderingen hebben misschien te maken met desktopintegratie: OneDrive voor het web zal “binnenkort” offline gebruik ondersteunen en het zal een optie “Openen in app” toevoegen voor niet-Office-bestandstypen zoals PDF’s, afbeeldingen, video’s en meer, vergelijkbaar met wat we vandaag zien voor Office-bestandsindelingen. Dat komt “later dit jaar in OneDrive &; SharePoint web en Microsoft Teams.”

Er is geen woord of een van deze functies naar OneDrive voor consumenten komt, maar gezien de gedeelde codebases, moet ik denken dat ze dat zullen doen.

Bron: thurrott

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.