Terug naar het overzicht

17 mei 2023

Google Duet AI: De rivaliteit met Microsoft 365 Copilot uitgelegd

Google onthulde op 10 mei Duet AI tijdens Google I/O 2023, als concurrent van Microsoft 365 Copilot. Beide tools zijn geïntegreerd met apps om snelle probleemoplossing tijdens het werk te faciliteren.

Tijdens Google I/O 2023, waar kunstmatige intelligentie veelvuldig werd besproken, werden interessante aankondigingen gedaan met betrekking tot Duet AI voor G Suite. Duet AI maakt gebruik van generatieve AI om te reageren op verzoeken en nuttige antwoorden te genereren binnen G Suite-apps. Hier is een overzicht van de aankondigingen met betrekking tot Duet AI tijdens het evenement.

Wat is Google Duet AI?

Google Duet AI brengt generatieve kunstmatige intelligentie naar Google’s apps in de G Suite. Met Duet AI kun je verschillende taken vergemakkelijken, zoals het voorbereiden van vergaderingen, schrijfondersteuning, dagelijkse organisatie en probleemvisualisatie.

In Gmail en Google Docs kan Duet AI bijvoorbeeld volledige antwoorden genereren op basis van slechts een paar woorden. Daarnaast zal contextuele assistentie worden toegevoegd, waardoor professionele antwoorden automatisch relevante contactgegevens invullen.

Daarnaast zijn er AI-componenten in Docs, waaronder Smart Canvas, dat complexe samenwerking mogelijk maakt en naadloos samenwerkt met Duet AI.

Google Slide zal binnenkort profiteren van Duet AI, waarmee verzoeken om originele afbeeldingen op basis van tekst kunnen worden ingewilligd. Hiermee kunt u uw ideeën invoeren en direct een relevante afbeelding in het juiste formaat krijgen, om zo uw verbeelding tot leven te brengen op de pagina.

Hetzelfde principe wordt ook geïntroduceerd in Google Sheets via Duet AI. U kunt de AI vragen om uw gegevens te analyseren, classificeren en op maat gemaakte actieplannen te genereren op basis daarvan. Stel u voor dat u op zoek bent naar inzichtelijke en duidelijke conclusies op basis van gebruikersfeedback, aangepaste tabellen en meer.

Duet AI voor AppSheet stelt gebruikers in staat om slimme bedrijfsapps te creëren, hun data te koppelen en workflows in G Suite te ontwikkelen via natuurlijke taal. Doordat er geen codering bij komt kijken, kunnen apps worden ontwikkeld door simpelweg behoeften te uiten in een AI-gestuurde chat. Dit maakt app-ontwikkeling bereikbaar voor een breder publiek, waardoor ontwikkelteams zich kunnen concentreren op andere taken met een hoge impact.

Maak bedrijfsapplicaties met Duet AI for AppSheet met behulp van natuurlijke taal Bron: Google

Met Duet AI in Google Meet kunt u zelfs unieke achtergronden genereren, waardoor uw virtuele vergaderingen een persoonlijk tintje krijgen.

Bron: Google

Meer weten?

Neem contact op