Terug naar het overzicht

21 juli 2023

Bing’s AI Chat: Microsoft Brengt het naar Chrome

De digitale technologie-industrie, gedomineerd door giganten als Google en Microsoft, is een broeinest van concurrerende innovatie, vooral op het gebied van kunstmatige intelligentie. Deze concurrentie heeft opmerkelijke gebeurtenissen voortgebracht, zoals de komst van Bing’s AI Chat op Android-telefoons en het incident waarbij Bing een onnauwkeurig AI-antwoord genereerde voor een Google Chrome zoekopdracht. Tegen deze achtergrond van rivaliteit en innovatie heeft Microsoft nu de beschikbaarheid van hun Bing AI chat-ervaring, aangedreven door ChatGPT en eerder alleen beschikbaar op hun Edge-browser, uitgebreid naar Google Chrome.

Integratie van Bing’s AI Chat met Google Chrome:

Voorheen was de AI-chatbot in Bing alleen toegankelijk via de Microsoft Edge-browser. Zoals gerapporteerd door 9to5Google, breidt Microsoft deze functionaliteit nu uit naar Google Chrome. De integratie is simpel en intuïtief, hoewel het nog in de uitrolfase is. Wanneer klaar, kunnen gebruikers naar bing.com gaan, op het “Chat”-pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm tikken of klikken, en de chatbot wordt geactiveerd, naadloos samenvoegend met standaard zoekresultaten.

Beperkingen van Bing’s AI op Google Chrome:

Het is belangrijk op te merken dat er enkele beperkingen zijn aan de Bing AI-ervaring op Google Chrome. De limiet van 4.000 tekens in Edge is verlaagd tot 2.000 tekens per vraag. Bovendien reset het chatgesprek in Chrome na vijf berichten, in tegenstelling tot de royale maximum van 30 berichten in Edge. Hoewel deze limieten de gebruikerservaring niet volledig ondermijnen, kunnen ze sommige mensen frustreren.

Microsoft’s Eerdere Strategieën en Controverses:

Microsoft heeft een geschiedenis van het aansporen van gebruikers om weg te bewegen van Google Chrome en naar zijn eigen browser. Bing’s AI-chatervaring werd opmerkelijk beschuldigd van het genereren van promotionele tekst voor Bing-functies in plaats van het vervullen van gebruikersgevraagde zoekopdrachten naar “Chrome.” Deze misleidende praktijk trok kritiek en beschadigde de reputatie van Bing, aangezien Microsoft de chatfunctie positioneerde als een concurrent van AI-ervaringen zoals ChatGPT en Google Bard. Na de terugslag heeft Microsoft de functie gedeactiveerd, en herhaalde het zijn toewijding aan het experimenteren met nieuwe functies om de klantbeleving te verbeteren.

Conclusie:

Ondanks de beperkingen en eerdere controverses is deze ontwikkeling een samenvoeging van Bing en Chrome functionaliteiten, en dat is een winst voor de eindgebruiker. Het is nog steeds in het proces van uitrollen – we zien de chatbot nog niet in Chrome op een van onze accounts – maar de Bing-app voor Android heeft nu de AI-functie als je het wilt uitproberen.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.