Terug naar het overzicht

02 januari 2022

Microsoft maakt nu groepschats zichtbaar in Microsoft Teams Rooms

Microsoft werkt aan een nieuwe update voor zijn videoconferentiesoftware waarmee gebruikers tegelijkertijd berichten in de chat en deelnemers aan een videogesprek kunnen zien.

In juni 2021 voegde de softwaregigant chatbubbels toe aan zijn online samenwerkingstool, zodat gebruikers geen privéberichten zouden missen die tijdens een videogesprek werden verzonden. Net als in WhatsApp of Facebook Messenger geven deze chatbubbels een zwevende notificatie weer op je scherm en volgens Microsoft maken ze ook “chat meer centraal in het gesprek”.

Terwijl de introductie van chatbubbels Teams-gebruikers in staat stelde om hun privéberichten tijdens vergaderingen te zien, is Microsoft nu van plan om ze beschikbaar te maken voor groepschats, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van de gesprekken die via sms plaatsvinden en die tegelijkertijd plaatsvinden in een videogesprek.

Chatbubbels tijdens Teams-vergaderingen

Volgens een nieuw bericht op de Microsoft 365 Roadmap is Microsoft van plan een nieuwe functie aan Teams toe te voegen waarmee iedereen chats kan bekijken die tijdens een vergadering zijn verzonden op de voorkant van het kamerdisplay in een Teams-kamer.

Voor degenen die niet bekend zijn, Microsoft Teams Rooms is een speciale hardware- en softwareoplossing voor videoconferenties die voorheen Skype Rooms werd genoemd. Met een Teams Rooms-display dat is ingesteld in een vergadering of vergaderruimte, kunnen persoonlijke deelnemers zich allemaal concentreren op één scherm aan de voorkant van een kamer in plaats van naar hun laptops te moeten staren.

Nu, hoewel met chatbubbels op een Teams Room-scherm, kunnen degenen die vanuit huis werken, toevoegen aan het gesprek dat plaatsvindt in een vergaderruimte, omdat deelnemers hun berichten in de chat kunnen zien naast de videofeed van een vergadering.

Deze nieuwe functie wordt in april volgend jaar uitgerold en zal waarschijnlijk een welkome aanvulling zijn voor organisaties die hybride werkbeleid hebben geïmplementeerd.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.