Terug naar het overzicht

24 mei 2023

Gmail Plant Veiligheidsupdate: Verwijdering van Tweejarige Inactieve Accounts

Gmail maakt zich op om een nieuwe beveiligingsstrategie te implementeren: het verwijderen van accounts die twee jaar lang inactief zijn. Dit hoeft echter geen reden tot paniek te zijn. Als je zo’n account bezit en wilt blijven gebruiken, is er een eenvoudige oplossing: log in.

Het doel van Google met deze stap is het verhogen van de beveiliging en het creëren van een veiligere online omgeving voor zijn gebruikers. Dit wordt uitvoerig uitgelegd in een recente blogpost van het bedrijf.

Google merkt op dat inactieve accounts vaak makkelijker ten prooi vallen aan hackers en andere cybercriminelen. Dit komt omdat ze meestal minder goed beveiligd zijn en dus kwetsbaar zijn voor aanvallen zoals spam en identiteitsfraude.

Hoewel de nieuwe regel onmiddellijk van kracht is, zal Google pas in december beginnen met het verwijderen van inactieve accounts. Daarom is het essentieel om in te loggen en je account actief te houden als je je Gmail-adres wilt behouden.

Hoe behoud je jouw Gmail-adres?

Google zal de verwijdering van een Gmail-adres niet abrupt uitvoeren. In de maanden voorafgaand aan de verwijdering zal het bedrijf verschillende waarschuwingen sturen. Door eenvoudigweg in te loggen op je account, een YouTube-video te bekijken, een e-mail te lezen op Gmail of een app te downloaden via de Play Store, kun je je account actief houden.

Met deze stap volgt Google het voorbeeld van Twitter, dat eerder aankondigde om inactieve gebruikersnamen te hergebruiken. Door proactief te zijn en je account regelmatig te gebruiken, kun je voorkomen dat je account onder deze nieuwe regel valt.

Bron: Google

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.