Terug naar het overzicht

26 februari 2022

G Suite versus Microsoft 365

Veel bedrijven en individuen raken vaak verbijsterd bij het kiezen van de geschikte suite tussen G Suite en Microsoft 365 voor hun organisatie. Maar welke is de beste en waarom zou je de ene boven de andere kiezen? In dit artikel leggen we de services, prijzen, voor- en nadelen van elkaar uit met een diepgaande en gedetailleerde analyse. Lees dan snel verder!

Wat zijn G Suite (G Suite) en Microsoft 365 (Office 365)?

Zowel G Suite (voorheen bekend als G Suite) als Microsoft 365 (voorheen bekend als Office 365) zijn een reeks verschillende productiviteitstools die zijn ontworpen om veelvoorkomende zakelijke behoeften en taken uit te voeren. G Suite is een suite die wordt aangeboden door Google en Microsoft 365 wordt aangeboden door Microsoft Corporation. U kunt deze tools gebruiken om verschillende taken in de cloud uit te voeren. Hoewel veel van de services in deze suites gratis zijn, kunt u een van de plannen kopen om het volledige potentieel van de suite mogelijk te maken.

De Diensten die door deze suites worden aangeboden, omvatten:

  • E-maildiensten
  • Online opslagstation voor bestandsbeheer
  • Agenda’s en notities
  • Videovergaderingen
  • Teammanagement en samenwerking
  • Documenten, spreadsheets en presentaties
  • Contactpersonen

en meer.

G Suite versus Microsoft 365: prijzen

De prijzen van G Suite en Microsoft 365 verschillen afhankelijk van de services die u aanschaft. Beide suites bieden aangepaste opties die geschikt kunnen zijn voor de grootte van uw organisatie. In de sectie analyseren we de prijzen voor services die worden aangeboden door Workspace en 365 in USD.

G Suite-prijzen

U kunt een van de volgende G Suite-abonnementen kiezen. Het startersplan begint bij slechts € 4,86 / maand en kan oplopen tot $ 15,60 / maand. U kunt ook contact opnemen met het verkoopteam van Google voor abonnementen op ondernemingsniveau.

Bron: Google

De grote verschillen in deze plannen zijn:

Videovergaderingen: Het Business Starter-plan ondersteunt maximaal 100 deelnemers aan videovergaderingen, 150 deelnemers aan het Business Standard-plan en maximaal 500 deelnemers aan het Business Plus-plan.

Cloud opslag: Het Business Starter-abonnement is beperkt tot 30 GB cloudopslag per gebruiker, het Business Standard-abonnement biedt 2 TB opslag per gebruiker en met het Business Plus-abonnement kunt u tot 5 TB aan gegevens in de cloud opslaan.

Beveiligingsfuncties: Het Business Standard- en Business Plus-abonnement bieden verbeterde beveiligingsplannen met beheercontrole, kluis en geavanceerd eindpuntbeheer, terwijl het Business Starter-abonnement alleen basisbeveiliging en beheercontrole biedt.

Microsoft 365-prijzen

Gebruikers kunnen de prijzen van Microsoft 365 een beetje ingewikkelder vinden vanwege verschillende plannen, waaronder Home, Business, Enterprise, Non-Profit, Government en Education. Naast deze plannen zijn er meer subplannen opgenomen in de suite.

Microsoft 365 licenties
Bron: Microsoft

Al deze abonnementen worden geleverd met 1 TB cloudopslag, zakelijke e-mail, chat, oproepen, vergaderingen / videoconferenties en beveiligingsfuncties die het meest essentieel zijn voor elke organisatie.

G Suite versus Microsoft 365: services en functies

Zowel G Suite als Microsoft 365 zijn rijk aan functies en services. In feite gaan beide suites de strijd aan als het gaat om de efficiëntie en betrouwbaarheid van de apps en producten. Hieronder bespreken we de meest populaire productiviteitstools die door beide suites worden aangeboden en vergelijken we hun functies in detail!

Zakelijke e-mails

G Suite en Microsoft 365 bieden aangepaste, beveiligde en eenvoudig te beheren zakelijke e-mails. Deze e-mails gebruiken de domeinnaam van uw bedrijf in het e-mailadres. De e-mailservice die wordt aangeboden door Microsoft 365 is Outlook en de service van G Suite heet Gmail. Beide e-mailservices bieden unieke functies die zijn gebouwd om de productiviteit van de gebruiker te verhogen.

Gmail: Gmail is een webgebaseerde e-mailservice die door Google wordt aangeboden en door miljarden wordt gebruikt. Gmail biedt verschillende functies zoals e-mailplanning, e-mailaliassen, handtekening, sneltoetsen, automatische reactie, meerdere e-mailaccounts en nog veel meer. De meeste functies zijn beschikbaar voor Workspace-gebruikers en voor gratis Gmail-gebruikers. Je hebt toegang tot Gmail op elke mobiel, pc of Mac met alleen een webbrowser en internetverbinding. Je kunt ook Gmail-apps downloaden en gebruiken in de Play Store of App Store. Gmail biedt echter geen desktop-apps, waarvoor u apps van derden zoals Boxysuite kunt downloaden en op uw Mac-bureaublad kunt installeren.

OutlookOutlook daarentegen is een e-mailservice van Microsoft, dat is niet minder dan Gmail. Met Outlook kunnen gebruikers de e-mails van de organisatie beheren, nieuwe e-mails maken, vergaderingen, aliassen en meer plannen met een gebruiksvriendelijke interface. Outlook is vooraf geïnstalleerd voor Windows-gebruikers, maar als u een mobiele of MAC-gebruiker bent, moet u de Outlook-app downloaden uit de Store.

Communicatie / Videoconferencing

G Suite en Microsoft 365 bieden tools om de communicatie en samenwerking tussen teams, klanten en belanghebbenden binnen een organisatie te verbeteren.

Google Meet: Google Meet is een app voor videoconferenties van Google die chats, videogesprekken aanbiedt en maximaal 250 deelnemers tegelijk ondersteunt, afhankelijk van uw gekochte abonnement. Met Google Meet kunnen gebruikers direct vergaderingen maken, vergaderingen plannen en koppelingen naar vergaderingen delen met iedereen binnen de organisatie. Google Meet kan worden geïntegreerd met Google Agenda, zodat u geen belangrijke sessies mist. Met de nieuwste update staat Google Meet nu live vertaalde bijschriften toe aan de deelnemers.

Microsoft Teams: Microsoft teams is een andere geweldige app voor videoconferenties die door Microsoft wordt aangeboden. Microsoft Teams wordt beschouwd als een meer bedrijfsgerichte tool voor videoconferenties met verbeterde beveiligingsfuncties dan enig ander vergelijkbaar hulpmiddel. Microsoft Teams kan worden geïntegreerd met meer dan 250 apps en ondersteunt maximaal 300 deelnemers tegelijk, afhankelijk van uw aangeschafte abonnement.

Beide apps kunnen taken effectief en betrouwbaar uitvoeren zoals verwacht van een tool voor videosamenwerking en zijn rijk aan functies om uw ervaring te verbeteren tijdens het maken, plannen of bijwonen van vergaderingen.

Cloudopslag

Microsoft 365 en G Suite bieden beide een flinke hoeveelheid cloudopslag om je te helpen je bestanden online te maken, op te slaan en te delen. U kunt ook meer opslagruimte kopen volgens uw behoefte. Microsoft 365 wint echter duidelijk in het geval van het aanbieden van cloudopslag via G Suite. Met Microsoft 365 krijg je maar liefst 1 TB aan cloudopslag op elk pakket dat je koopt. Maar G Suite biedt slechts 30 GB opslagruimte in het Business Starter-pakket.

Apps

Microsoft 365 en G Suite bieden een reeks apps om je dagelijkse taken op internet uit te voeren. Deze productiviteitsapps zijn gemaakt om een effectieve manier te bieden om te communiceren tussen teams en belanghebbenden binnen een organisatie.

G Suite-apps: Google biedt Google Documenten, Google Spreadsheets, Presentaties, Google Drive, Boeken, Notities bijhouden, Hangouts, Chat, Meet, Agenda en nog veel meer. Met Google Documenten kunt u eenvoudig online documenten maken en deze delen met uw team. Bovendien kunnen deze apps worden geïntegreerd met honderden andere applicaties.

Microsoft 365 Apps: Microsoft Teams biedt ook verschillende apps om online samen te werken binnen een team. Deze apps omvatten Word, PowerPoint, Excel, Outlook, cloudopslag en nog veel meer. Deze apps zijn ook beschikbaar als bureaublad-apps op Microsoft Windows.

Veiligheid

Zowel G Suite als Microsoft 365 staan erom bekend de beste beveiliging ter wereld te hebben. De standaard basisbeveiliging is in de meeste gevallen voldoende, maar als u een verbeterde beveiliging voor uw organisatie wilt, kunt u een premium abonnement aanschaffen. Met premium-abonnementen kunt u het hoogste beveiligingsniveau krijgen dat beide suites te bieden hebben, waaronder cyberdreigingscontrole, kluizen, codering en beheer van bedrijfseindpunten en beveiligingscontrole en -rapportage met één klik.

G Suite versus Microsoft 365: welke moet u kiezen?

Zowel G Suite als Microsoft 365 bieden indrukwekkende functies die opvallen in de markt. Er zijn miljoenen gebruikers voor beide suites en beide zullen uw bedrijf helpen soepel te groeien en uw productiviteit te verhogen door toegang te bieden tot de services.

Maar als je je afvraagt welke je moet gebruiken, komt het er echt op neer met welke je gemakkelijk kunt werken en je taken kunt beheren. Als u echter een workaholic bent en een meer geavanceerde bedrijfsgerichte suite nodig hebt, kan Microsoft 365 een betere optie zijn. Wat wilt u kiezen – De eenvoud en eenvoudig te beheren tools van Workspace versus de geavanceerde maar steile tools van 365? Het is aan jou om te beslissen!

Bron: boxysuite

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.