Terug naar het overzicht

24 april 2023

Toekomstbestendige beveiliging: GPT-4 AI-aangedreven Microsoft Security Copilot

Microsoft heeft een Security Copilot gelanceerd – een gloednieuwe GPT-4-aangedreven chatbot voor cyberbeveiliging die tot doel heeft snellere besluitvorming mogelijk te maken tijdens het beheer van beveiligingsincidenten, het opsporen van bedreigingen en beveiligingsrapportage, als onderdeel van zijn voortdurende inspanningen om generatieve AI in al zijn producten op te nemen.

Charlie Bell, Executive Vice President van Microsoft, verklaarde: “Het verbeteren van de staat van beveiliging vereist zowel mensen als technologie.” Daarom is het belangrijkste doel van Microsoft met Copilot om een toekomst te creëren waarin elke verdediger is uitgerust met de tools die nodig zijn om de wereld veiliger te maken.

Dit is wat u moet weten over de nieuwste AI-overlord:

Wat is Microsoft Security Copilot?

Microsoft Security Copilot is een uniek beveiligingsproduct dat beveiligingsprofessionals in staat stelt om met de snelheid van AI te bewegen. Het is het eerste en enige generatieve AI-product dat voortbouwt op de volledige kracht van GPT-4 AI om organisaties te verdedigen op machinesnelheid en -schaal. Het gebruik van Microsoft Security Copilot zal de defensieve mogelijkheden tegen bedreigingen radicaal versnellen, kritieke inzichten bieden en iemand helpen anticiperen en handelen voordat een aanvaller de volgende stap zet.

Volgens een rapport van Cybersecurity Ventures kosten cyberaanvallen de wereld jaarlijks zes biljoen dollar, en naar verwachting zal het aantal stijgen tot ongeveer 10 biljoen in 2025. De belangrijkste motivatie van Microsoft achter de lancering van Copilot is om een geïntegreerde set end-to-end tools te bouwen op het gebied van identiteit, compliance, apparaatbeheer, beveiliging en privacy. De geavanceerde AI-modellen zijn gecombineerd met een voor beveiliging geoptimaliseerde infrastructuur om de complexiteit te verminderen en de responstijd te verkorten.

WAT IS GPT-4?

De meest recente release van Open AI, GPT-4, is aanzienlijk het meest invloedrijke en prachtige AI-model dat op verschillende manieren kan worden gevormd. Om te beginnen is GPT-4 fundamenteel een machine voor het maken van inhoud en kan het worden gebruikt om meer aan te drijven dan chatbots. GPT-4 is multimodaal, d.w.z. het kan niet alleen tekst verwerken, maar ook afbeeldingen accepteren en verwerken. Men kan bijvoorbeeld een geschetste website op een stuk papier tekenen en GPT-4 kan deze eenvoudig scannen en een echte website maken.

Bovendien is GPT-4 creatiever en collaboratiever dan ooit tevoren. Het kan eenvoudig genereren, bewerken en herhalen met gebruikers op creatieve en technische schrijftaken, zoals het componeren van liedjes, het schrijven van scenario’s of het leren van de schrijfstijl van een gebruiker. Microsoft heeft filters toegevoegd aan de eerdere versies van GPT om te voorkomen dat het reageert op schadelijke vragen. Daarom zal GPT-4 respectvol weigeren om taken uit te voeren zoals het vertellen van seksistische grappen, het rangschikken van rassen op aantrekkelijkheid en het geven van richtlijnen voor het synthetiseren van sarin.

HOE GEBRUIK IK MICROSOFT SECURITY COPILOT?

Om Microsoft Security Copilot effectief te kunnen gebruiken, moet men toegang hebben tot Microsoft Security-producten zoals Microsoft Intune, Microsoft Defender en Microsoft Sentinel. Microsoft biedt inzichten en aanbevelingen door de bovengenoemde producten te integreren en hun gegevens te gebruiken. Security Copilot is eenvoudig toegankelijk via een webgebaseerde chatbot of interface. Copilot werkt, samen met zijn AI-modellen, samen om de gegevens van uw beveiligingsproducten te onderzoeken en antwoorden te genereren die zijn aangepast aan de behoeften van uw organisatie.

Veiligheid is een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Volgens een studie gepubliceerd in The Register is het aantal wachtwoordaanvallen per seconde sinds september 579 gestegen van 1287 naar 2021. Dus om dergelijke inbreuken te voorkomen, streeft Microsoft Security Copilot er ontegenzeggelijk naar om uw gegevens te beschermen met de meest uitgebreide beveiligings- en nalevingscontroles in de branche, omdat deze zijn gebouwd met verantwoorde AI-principes.

Wat Copilot heeft gepionierd, zullen anderen snel volgen. Daarom moeten organisaties met deze visie de dynamiek in de technische industrie aangaan en zichzelf uitrusten met de juiste tools en vaardigheden die nodig zijn voor een cyberveilige omgeving.

Bron: infosectrain

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.