Terug naar het overzicht

13 september 2022

Een van de meest vervelende Microsoft Teams-bugs is het krijgen van een oplossing

Ontvang het juiste Microsoft Teams-chatbericht wanneer u dat wilt.

Het opsporen van een specifiek chatbericht of thread in Microsoft Teams kan binnenkort een stuk eenvoudiger dankzij een nieuwe update die naar het platform komt.

De videoconferentieservice heeft een oplossing onthuld waarmee gebruikers volledige chatgespreksthreads kunnen opsporen nadat ze op een zoekbericht hebben geklikt.

De update betekent dat wanneer gebruikers zoeken naar een chatbericht in Teams en op een berichtresultaat klikken, ze naar een weergave worden geleid die de volledige thread bevat met het gewenste bericht, in plaats van slechts een enkele regel tekst zoals het geval was.

Teams chatzoeker

In zijn bericht over de officiële Microsoft 365-roadmap merkte het bedrijf op dat deze oplossing gebruikers nu “volledige context” van het gesprek rond het berichtresultaat zal bieden, waardoor mogelijke misverstanden of verwarring worden weggenomen.

De update wordt nog steeds vermeld als in ontwikkeling, maar heeft een algemene beschikbaarheidsdatum van oktober 2022, dus gebruikers hoeven mogelijk niet te lang te wachten.

Indien beschikbaar, zal de tool beschikbaar zijn voor alle Microsoft Teams-gebruikers op Mac- en desktopplatforms.

Het nieuws is de nieuwste update van het bedrijf omdat het Microsoft Teams intuïtiever en nuttiger wil maken voor klanten over de hele wereld.

Dit omvat een recente aanpassing die ongewenste Microsoft Teams-chats van externe gebruikers moet voorkomen, wat betekent dat, wanneer ze een nieuwe één-op-één chat van een externe bron ontvangen, Teams-gebruikers nu de uitnodiging kunnen accepteren of blokkeren. Microsoft zegt dat deze wijziging ook de mogelijkheid moet bieden om externe gebruikers op elk moment te blokkeren, waardoor de toegang tot aanwezigheid en inkomende berichten wordt ingetrokken.

Het platform introduceert ook zogenaamde “intelligente vertaling” voor Microsoft Teams Mobile-gebruikers, wat betekent dat Android- en iOS-gebruikers berichten snel in een vreemde taal kunnen vertalen.

Microsoft Teams heeft onlangs ook een andere vorm van real-time vertaling geïntroduceerd met de recente toevoeging die toegang geeft tot een groot netwerk van professionele tolken die op verzoek inbellen bij vergaderingen. Zodra een sessie is begonnen, kunnen Microsoft Teams-gebruikers via een vervolgkeuzemenu schakelen tussen de originele audiofeed en de vertaling van de tolk.

In ander gerelateerd nieuws heeft Microsoft onlangs Teams Rooms Pro gelanceerd, een platform dat is ontworpen om een geïntegreerde ervaring te bieden en de kloof tussen fysieke en digitale werkruimten te overbruggen voor € 42,20 per maand, het wordt ook geleverd met een gratis proefperiode van een maand.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.