Terug naar het overzicht

08 april 2023

Edge’s AI-beeldgenerator van Microsoft is nu beschikbaar voor iedereen

Microsoft maakt zijn DALL-E-aangedreven AI-beeldgenerator “beschikbaar op desktop voor Edge-gebruikers over de hele wereld.” Het bedrijf kondigde vorige maand aan dat het zou komen toen het de beeldgeneratietechnologie in zijn Bing-chatbot integreerde, maar deze stap zou het beschikbaar kunnen maken voor een veel breder publiek.

Wanneer het wordt uitgerold zal de “Image Creator” in de zijbalk van Edge leven. Het gebruik ervan zou vrij eenvoudig moeten zijn; u typt in wat u wilt zien en Bing genereert verschillende afbeeldingen die overeenkomen met de prompt. Vervolgens kunt u degene downloaden die u leuk vindt en ze gebruiken zoals u wilt.

In een blogpost op donderdag 6 april  pitcht Microsoft de functie als een manier om “zeer specifieke” visuals te maken wanneer ze werken aan berichten op sociale media of diavoorstellingen en documenten. Hoewel dit eerder op verschillende manieren mogelijk was – je zou OpenAI’s DALL-E, Microsoft’s Bing image creator site, de ingebouwde beeldgenerator in Bing Chat of een van de vele andere beeldgeneratoren kunnen gebruiken – maakt het plaatsen in de zijbalk van Edge het veel gemakkelijker om een AI te vragen om je wat foto’s te maken terwijl je iets anders op internet doet.

Volgens Microsoft moet je het handmatig aan je zijbalk toevoegen voordat je het kunt gebruiken, althans voorlopig. Om dit te doen, opent u de zijbalk, klikt u op de knop “+” en schakelt u de schakelaar naast Image Creator in.

Microsoft “experimenteert met limieten op basis van gebruikspatronen en blijft leren om ons te helpen de ervaring voor klanten te optimaliseren”, aldus een verklaring aan The Verge van Katy Asher, senior directeur communicatie. “Tegenwoordig lopen de meeste gebruikers niet tegen een limiet aan het aantal afbeeldingen dat ze per dag kunnen maken.”

Het bedrijf voegt ook andere functies toe aan Edge, zoals de Drop-tool waarmee u bestanden en andere inhoud naar uzelf kunt verzenden en een persoonlijk notitieblok kunt maken dat op verschillende apparaten wordt gesynchroniseerd. Microsoft heeft ook een tool toegevoegd met de naam “Browser essentials”, wat in feite een knop is waarop u kunt klikken om Edge u te laten vertellen wat het geweldig doet om efficiënt te zijn en te scannen op malware (hoewel deze functie momenteel alleen beschikbaar is op builds met vroege toegang).

Tips voor het behalen van de beste resultaten met de Bing Image Creator

Hoewel de Bing Image Creator indrukwekkend werk levert bij het genereren van afbeeldingen van hoge kwaliteit, zijn er een paar tips en trucs die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke resultaten krijgt.

  1. Wees zo beschrijvend mogelijk: Wees bij het invoeren van uw prompt zo gedetailleerd en specifiek mogelijk. Dit helpt Bing bij het genereren van afbeeldingen die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften.
  2. Gebruik eenvoudige prompts: eenvoudige prompts hebben de neiging om de beste resultaten te genereren. Vermijd het gebruik van te complexe beschrijvingen die de AI in verwarring kunnen brengen.
  3. Experimenteer met verschillende prompts: wees niet bang om verschillende prompts te proberen om te zien wat het beste werkt voor uw behoeften. Hoe meer je experimenteert, hoe beter je resultaten zullen zijn.

Bron: The Verge

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.