Terug naar het overzicht

26 maart 2022

Deze Microsoft Teams-update helpt u impact te maken in uw volgende vergadering

De nieuwe Microsoft Teams-functie helpt u de best mogelijke presentatie te geven.

Microsoft bereidt een update voor samenwerkingsplatform Teams voor die gebruikers moet helpen de impact van hun presentaties te maximaliseren.

Zoals uitgelegd in een nieuw item in de Microsoft 365-productroadmap, zullen Microsoft Teams gebruiker binnenkort profiteren van nieuwe besturingselementen voor de presentatormodus waarmee de videofeed kan worden aangepast en verplaatst.

“Met videobedieningen in de presentatormodus kunnen presentatoren de videofeed van de presentator verplaatsen en het formaat ervan wijzigen en de inhoudsgrootte automatisch dienovereenkomstig aanpassen. Dit kan worden toegepast op alle modi, inclusief opvallende, zij-aan-zij en verslaggever,” legde het bedrijf uit.

Microsoft Teams presentaties

De update voor Teams-presentatormodus is momenteel nog in ontwikkeling, maar moet eind april live gaan voor alle gebruikers.

Microsoft rolde vorig jaar voor het eerst de presentatormodus uit, in een poging om Teams-gebruikers een manier te bieden om hun presentatiestijl aan te passen aan de gelegenheid. In de opvallende modus wordt bijvoorbeeld de videofeed van de presentator voor de diavoorstelling geplaatst, terwijl de reportermodus inhoud boven de schouder van de persoon plaatst in de stijl van een nieuwsuitzending.

Destijds zei Microsoft dat de nieuwe presentatiefuncties waren ontworpen om “presentatoren te helpen inhoud professioneler te leveren en deelnemers aan vergaderingen dynamische ervaringen te bieden”.

Met de nieuwste update biedt het bedrijf een extra laag flexibiliteit met de optie om het formaat van de videofeed aan te passen aan de specifieke inhoud die wordt gepresenteerd. Op deze manier kunnen Microsoft Teams-gebruikers ervoor zorgen dat vitale informatie niet wordt verduisterd door hun video.

De functie sluit mooi aan bij extra functies die onlangs door Microsoft zijn aangekondigd en waarmee gebruikers hun presentaties van tevoren kunnen repeteren en deze oefensessies kunnen opnemen met het oog op fine-tuning.

Het bedrijf onthulde ook een verscheidenheid aan hybride werkgerichte updates die zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat vergaderingen eerlijk blijven met werknemers die zijn verdeeld tussen thuis en op kantoor.

“Of het nu gaat om het creëren van boeiendere vergaderervaringen, het mogelijk maken van samenwerking met externe partners of het bieden van de flexibiliteit om te werken waar, wanneer en hoe u maar wilt, deze nieuwe functies komen tegemoet aan de nieuwe verwachtingen die mensen hebben voor de werkplek”, schreef Nicole Kerskowitz, VP Microsoft Teams.

“Hoewel er zoveel is veranderd aan werk, blijft één ding constant: mensen staan centraal. Met technologieën zoals Microsoft Teams die mensen ondersteunen, kunnen we hybride werk echt laten werken door iedereen – en alles – samen te brengen.”

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.