Terug naar het overzicht

25 augustus 2021

De Reading Progress-app voor Microsoft Teams is er

Docenten en studenten hebben allebei iets te winnen bij leesvoortgang, en het is gratis.

Wat je moet weten

  • De wereldwijde uitrol van de Reading Progress-app is begonnen.
  • De app is gratis en ontworpen om docenten en studenten te helpen.
  • Het is gelokaliseerd in meer dan 100 talen.

De nieuwe Reading Progress-app van Microsoft Teams begint met de wereldwijde uitrol, die in totaal ongeveer twee weken zou duren om overal te bereiken waar het voor bedoeld was. De app is gratis en is gelokaliseerd in meer dan 100 talen. Het is ingebouwd in Teams Assignments en werkt op elk platform waarop Teams wordt ondersteund.

Hier is een kort overzicht van wat u kunt bereiken in Leesvoortgang, met dank aan Microsoft:

  • Studenten kunnen zichzelf voorlezen opnemen op audio en/of video.
  • Hierdoor kunnen leerlingen in hun eigen tempo en in een comfortabele omgeving lezen, zonder stigma, stress of afleiding die gepaard gaan met hardop lezen.
  • De app heeft een typisch tijdrovend proces gestroomlijnd door naadloos te integreren met het Education Insights-dashboard van Teams. Eenmaal ingediend, kunnen docenten de opgenomen opdracht beoordelen en op hun gemak feedback geven.
  • Docenten kunnen de functie voor automatisch detecteren gebruiken om snel fouten te beoordelen, zoals verkeerde uitspraken, herhalingen, frasering, intonatie en weglatingen, en kunnen deze gebruiken om de instructie voor elke leerling aan te passen.
Reading Progress App

Dit zijn slechts enkele van de voordelen van de app Reading Progress en de bijbehorende hulpprogramma’s voor het testen van de leesvaardigheid. De app is gebouwd om zo nuttig mogelijk te zijn voor docenten en studenten, tussen AI-ondersteunde opdrachtanalyse voor eenvoudigere beoordeling door docenten en gegevensverzameling voor bruikbare inzichten.

Bekijk hier als je meer over leesvoortgang van dichterbij wilt bekijken en meer wilt weten over wat de gratis app kan doen voor alle klaslokalen waar je mogelijk bij betrokken bent.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.