Terug naar het overzicht

22 augustus 2021

Driekwart van de mensen wil nu voor altijd thuiswerken

Uit een onderzoek blijkt dat driekwart van de Amerikaanse werknemers nu voor altijd vanuit huis wil werken.

Het onderzoek, waarbij 2000 Amerikanen werden ondervraagd die nog steeds vanuit huis werken, toonde aan dat de meeste werknemers op afstand zouden willen blijven werken, zelfs nadat de pandemie van het coronavirus voorbij is.

OnePoll voerde het onderzoek uit in opdracht van Kintone om erachter te komen of medewerkers niet naar kantoor gaan of liever thuis blijven werken.

De peiling woog de balans tussen werk en privé en of werken op afstand banen daadwerkelijk moeilijker kan maken.

Uit de peiling bleek dat 48% van de werknemers zegt dat hun meest gewenste extraatje op de werkplek een goed bedrijfsbeleid is met betrekking tot werken op afstand. 72% van de werknemers ging zelfs zo ver om te zeggen dat ze niet eens zouden overwegen om voor een bedrijf te werken als ze geen flexibel werken op afstand zouden aanbieden.

Uit de peilingen bleek ook dat 71% van de werknemers de fulltime kantooromgeving helemaal niet miste. 76% zei zelfs dat ze, indien aangeboden, ervoor zouden kiezen om permanent thuis te werken.

Thuiswerken bracht echter kosten met zich mee voor werknemers, waarbij 36% van de werknemers aangaf dat hun werk moeilijker werd wanneer ze op afstand of vanuit huis werkten.

De nieuwe flexibiliteit in schema’s zorgde ervoor dat 45% van de werknemers zich gelukkiger voelde, terwijl 44% van de werknemers ook genoot van de flexibiliteit om op elk moment pauzes te kunnen nemen.

51% van de werknemers die aan het onderzoek deelnamen, merkte echter op dat ze graag hadden gezien dat hun bijdragen op de werkplek meer erkend zouden worden bij het thuiswerken.

Dave Landa, CEO van Kintone, merkte op hoe mensen ‘werken op afstand meer dan ooit omarmen’, en legde uit hoe de normen op de werkplek zijn verschoven en dat werknemers een ‘robuustere balans tussen werk en privéleven’ verwachten.

Helaas zijn er enkele problemen geweest door het werken op afstand, waarbij 35% van de werknemers niet de juiste kantoorapparatuur heeft en 36% problemen heeft bij het communiceren met collega’s. 34% van de werknemers gaf zelfs toe dat ze gemakkelijker werden afgeleid als ze op afstand werkten.

Werken op afstand resulteerde er ook in dat 48% van de enquêtes zei dat ze een upgrade voor hun internetservice zouden willen, 40% een nieuwe computer wenste en 38% een nieuw bureau of een nieuwe werkplek wilde. Het is ook moeilijker voor bedrijven om aan de behoeften van hun werknemers te voldoen, aangezien 22% van de werknemers ontevreden was over de manier waarop hun bedrijf de verhuizing online afhandelde.

Om een aantal problemen rond prestaties op te lossen, stelde 46% van de deelnemers aan het onderzoek voor om het bedrijfsbeleid aan te passen, zoals wijzigingen in werkuren of verwachtingen. 43% suggereerde ook dat het bedrijf hun werknemers zou moeten vergoeden voor hun internetservicekosten of andere energierekeningen. 41% stelt dat bedrijven hun werknemers ook moeten voorzien van een nieuwe computer of laptop.

Om een ​​vlottere werkervaring op afstand te creëren, benadrukte 52% van de deelnemers aan het onderzoek het belang van een goede communicatie tussen het bedrijf en de werknemers. 57% gaf toe dat communicatie op kantoor gemakkelijker en productiever was geweest, en 36% zei dat werken op afstand de communicatie tussen henzelf en hun loopbaanleider onder druk had gezet.

Landa zei:

Elke grote transformatie als deze gaat gepaard met hindernissen en onzekerheden. Uiteindelijk zullen de voordelen van gelukkigere, meer tevreden werknemers de inspanningen rechtvaardigen om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Werkgevers moeten beleid opstellen en oplossingen vinden om aan deze zorgen tegemoet te komen en de communicatie versterken, zodat externe en hybride werkervaringen alleen maar zullen verbeteren in het post-pandemische tijdperk.

Hoewel werken op afstand misschien niet voor iedereen weggelegd is, heeft de flexibiliteit om op bepaalde dagen of voor bepaalde tijd vanuit huis te mogen werken ervoor gezorgd dat voor velen de balans tussen werk en privé gemakkelijker te vinden was. Medewerkers hebben meer tijd kunnen doorbrengen met familieleden, andere dierbaren of huisdieren. Dus, ook al komt er een einde aan de pandemie, misschien is flexibel werken een blijvertje.

Bron: unilad

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.