Terug naar het overzicht

26 mei 2021

De Microsoft Teams-snelkiesfunctie is bedoeld om “bellen met één tik” naar mobiele apparaten te brengen

De “one tap dialing” -functie kan het verbinden met gewone contacten nog vlotter maken. Maar wanneer komt het product op mobiele apparaten?

In de afgelopen 12 maanden zijn bedrijven overgeschakeld op werken op afstand vanwege de pandemie van het coronavirus. Met de overstap hebben telewerkers in plaats van persoonlijke bijeenkomsten gebruikgemaakt van een uitgebreide reeks virtuele samenwerkingstools en videoconferentieplatforms a la Microsoft Teams en Zoom. Een geplande Microsoft Teams-functie voor iOS zou het voor mobiele gebruikers gemakkelijker kunnen maken om verbinding te maken met hun video-oproepcontacten.

Microsoft Teams-snelkiesnummer: gegevens vrijgeven

Maandag is volgens het bedrijf een Teams Speed Dial voor iOS-functie toegevoegd aan de 365-roadmap van Microsoft, met een korte beschrijving van de aankomende mogelijkheid.

“Snelkiezen komt naar mobiele apparaten. Deze functie maakt je meestgebruikte belcontacten gemakkelijk toegankelijk met één druk op de knop”, aldus de webpagina.

De mogelijkheid voor mobiel snelkiezen wordt vermeld als “in ontwikkeling” op de Microsoft 365-roadmap-pagina. Het bedrijf gebruikt deze status om een routekaartfunctie aan te duiden “die momenteel wordt ontwikkeld en getest en niet beschikbaar is voor klanten”. De roadmap-pagina gebruikt een aantal statusformuleringen om updates over ontwikkeling te geven. Dit omvat “uitrollen”, wat betekent dat een “functie begint uit te rollen naar de eerste toepasselijke klanten en nog niet beschikbaar is voor alle toepasselijke klanten.” Wanneer een mogelijkheid wordt vermeld als “gelanceerd”, betekent dit “de functie is beschikbaar voor alle toepasselijke klanten.”

Hoewel de functie momenteel een releasedatum van juni 2021 bevat, legt een voetnoot uit dat de “Microsoft 365-roadmap geschatte releasedatums en beschrijvingen voor commerciële functies bevat”, eraan toevoegend dat “alle informatie aan verandering onderhevig is”. (De functiepagina vermeldt geen vergelijkbare snelkiesmogelijkheid voor Android.)

Bron: techrepublic

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.