Terug naar het overzicht

25 mei 2021

Microsoft Teams krijgt nu ondersteuning voor live vertaling van dia’s

Microsoft Teams-update heeft onlangs ondersteuning ingeschakeld voor een nieuwe ervaring voor delen tijdens vergaderingen en PowerPoint Live-integratie. Met een nieuwe update krijgt Microsoft Teams nu ondersteuning voor live vertaling van dia’s, een nieuwe functie die u kunt gebruiken om de dia’s te vertalen tijdens een live vergadering.

De nieuwe diavertaalfunctie van Microsoft Teams maakt deel uit van PowerPoint Live, een functie voor Windows 10 en macOS waarmee presentatoren presentaties kunnen starten zonder het scherm met het publiek te hoeven delen.

Gebruikers kunnen hun dia’s rechtstreeks vanuit PowerPoint presenteren of hun gesynchroniseerde presentaties delen via het menu “Inhoud delen” tijdens een gesprek.

PowerPoint Live in Teams stelt gebruikers momenteel ook in staat om hun dia’s, notities, grafieken te bekijken en de presentatie in één enkele weergave uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat de presentator en het publiek gefocust zijn op de presentatie en dat presentatoren geen urgente prompts missen. In de update van juni voegt het presentatievenster van Teams ondersteuning toe voor live vertaling.

Met deze nieuwe dia-vertaalfunctie kan iedereen (aanwezigen, presentatoren) presentatie-inhoud privé vertalen. Deelnemers kunnen met de rechtermuisknop op de presentatie klikken om toegang te krijgen tot de vertaalfunctie, zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding.

Elke deelnemer aan de vergadering heeft de mogelijkheid om de presentatie in hun voorkeurstaal te bekijken, zoals Nederlands, Frans, Duits, Iers, Italiaans en Japans. Op dit moment worden 19+ talen ondersteund door de vertaalfunctie van Teams.

“Deze unieke ervaring doet zich alleen voor voor de gebruiker die een diavertaling aanvraagt, zonder de presentator of andere deelnemers aan de vergadering te onderbreken”, zei Microsoft toen hem werd gevraagd naar de nieuwe presentatie-ervaring.

Tijdens de bijeenkomsten kan het publiek nu ook klikken op de hyperlinks en video’s die in de presentatie zijn ingesloten, zonder het gesprek te verlaten of de presentator te storen. Dit werkt op elk punt van de presentatie, zelfs wanneer u een opgenomen sessie bekijkt.

Microsoft is momenteel van plan om medio juni te beginnen met het uitrollen van de dia-vertaalfunctie en de uitrol zal naar verwachting tegen het einde van de maand zijn voltooid.

Live-evenementenintegratie in Teams om beter te worden

Daarnaast werkt Microsoft ook aan een nieuwe functie waarmee gebruikers hun live-evenementen gemakkelijk kunnen beheren.

Na de update hebben producenten van evenementen toegang tot de instellingen en functies van live evenementen in een nieuw extern venster. Deze functie wordt momenteel uitgerold en zal de komende weken voor gebruikers worden ingeschakeld.

Bron: windowslatest

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.