Terug naar het overzicht

22 juli 2023

De Kernfuncties van Microsoft Defender voor Cloudbeveiliging

Bedrijven hebben tal van cloudbeveiligingstools tot hun beschikking om cloudapplicaties te beheren en inzicht in de beveiliging te bieden. Eén zo’n tool is Microsoft Defender voor Cloud Apps, een cloud access security broker ontworpen om cloudapplicaties binnen een organisatie te beschermen en te monitoren.

Microsoft Defender voor Cloud Apps: Controle en Beveiliging van Uw Cloudomgeving

Microsoft Defender voor Cloud Apps biedt organisaties de tools om zichtbaarheid te krijgen in het gebruik van de cloud, ongeautoriseerde applicaties te ontdekken – vaak shadow IT genoemd – en beveiligingsbeleid te handhaven in de gehele cloudomgeving. Deze tool stelt IT-teams in staat om controle te nemen over hun cloudomgeving, waarbij ze de veiligheid en naleving van hun data en applicaties kunnen waarborgen.

Kenmerkende Functies van Microsoft Defender voor Cloud Apps

De belangrijkste functies van Microsoft Defender voor Cloud Apps zijn onder andere het analyseren van gebruikersgedrag om afwijkingen te detecteren die op potentiële beveiligingsbedreigingen kunnen wijzen, de integratie met andere Microsoft-beveiligingsproducten zoals Azure Active Directory (AD) en Microsoft Purview Information Protection en de mogelijkheid om beveiligingsbeleid op maat te maken.

Hoe Microsoft Defender voor Cloud Apps In te Stellen

Om Microsoft Defender voor Cloud Apps in te stellen, volgt u deze stappen: aankoop van een geschikte licentie, inloggen op het Microsoft 365-beheercentrum, naar de sectie Cloud apps scrollen, de wizard instellen en de firewalllog uploaden.

Waarom Microsoft Defender voor Cloud Apps Gebruiken?

Defender voor Cloud Apps kan ook gegevens van meerdere bronnen consolideren om een uitgebreid overzicht van de cloudomgeving te bieden. Het analyseert firewalllogs voor verschillende beveiligingsevenementen, zoals ongeautoriseerde toegangspogingen of nalevingsinbreuken. Door firewalllogs te analyseren, stelt Defender voor Cloud Apps beveiligingsteams in staat om de activiteit van cloudtoepassingen nauwlettend te monitoren en snel te reageren op mogelijke beveiligingsrisico’s of beleidsschendingen.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.