Terug naar het overzicht

27 januari 2023

ChromeOS voegt een nieuwe integratie toe voor Microsoft 365

Er een duidelijke scheidingslijn tussen Windows-gebruikers en degenen die dingen in de cloud wilden laten werken. Gelukkig zijn die dagen voorbij en heeft zelfs Microsoft de cloudgerichte levensstijl omarmd door veel van zijn populairste apps aan te bieden als webgebaseerde oplossingen via de Microsoft 365-portal.

Hoewel het geen volledig uitwisselbare oplossing is, kunnen Chromebook-gebruikers snel toegang krijgen tot het web, deze maken, bewerken en zelfs samenwerken op het web met apps zoals Microsoft Word, PowerPoint, Excel en OneNote. Dat betekent dat deze Microsoft-web-apps zich thuis voelen op ChromeOS en de teams van Google en Microsoft werken eraan om de ervaring nog beter te maken.

Microsoft 365, eenvoudigweg de ‘Office-app’ genoemd, kan worden geïnstalleerd als een PWA, zodat het er meer uitziet en aanvoelt als een native applicatie op ChromeOS of elk apparaat met de Chrome-desktopbrowser. Dit is een veel betere oplossing dan de onhandige Android-app die aanvankelijk arriveerde voor ChromeOS-gebruikers. U kunt zich aanmelden bij uw MS-account en de Office-app gebruiken als uw standaard “toepassing” voor alle ondersteunde Microsoft-bestanden die u beheert vanaf uw Chromebook.

Afgelopen vrijdag 27 januari heeft de Chromebook Beta-community aangekondigd dat er later dit jaar een nieuwe integratie voor Microsoft 365 PWA zal verschijnen die het Office / ChromeOS-ecosysteem nog vloeiender zal maken om mee te werken. Dit omvat een nieuwe installatiestroom voor de Office-app PWA.

Er is in de loop der jaren veel rundvlees geweest tussen de Microsoft- en ChromeOS-community’s, maar laten we eerlijk zijn, beide besturingssystemen hebben hun verlossende kwaliteiten en noodzakelijke use cases. Ik ben bijvoorbeeld erg blij om de twee platforms leuk te zien spelen. Wanneer dit soort dingen gebeuren, komt iedereen er baat bij en dat is een zeer goede zaak. Een pluim voor Microsoft en Google voor de focus op een betere allround gebruikerservaring.

Bron: chromeunboxed

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.